iO in Rotterdam
iO in Rotterdam

Cybercrime

Als ondernemer in de zakelijke dienstverlening beheer je vaak gevoelige informatie van klanten. Als deze gegevens door malware, phishing of hacking in verkeerde handen vallen of verdwijnen, ben je in de meeste gevallen aansprakelijk. Bekijk hier welke cyberrisico’s je loopt en hoe je die kunt beperken of verzekeren.

Op maat advies? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met je mee! Vul het offerteformulier in.

Belangrijkste risico’s

Datalek


Als zakelijk dienstverlener beheer je vaak persoonsgegevens van klanten. Door een gehackt netwerk, ransomware of een DDoS-aanval kunnen deze gegevens op straat komen te liggen. Een datalek kan leiden tot aansprakelijkheidsclaims en een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens. Bovendien zorgt het voor negatieve publiciteit.

Jouw bedrijf ligt tijdelijke plat


Als je het slachtoffer wordt van ransomware worden je computer of bestanden ‘gevangen’ gehouden totdat je losgeld betaalt. Je kunt niet bij je administratie, e-mail, website en klantgegevens. Omdat jouw bedrijf tijdelijk stilligt, loop je financiële schade op.

Handige tips

  • Zorg dat je medewerkers zich bewust zijn van de risico’s van het gebruik van internet en e mail.
  • Gebruik sterke wachtwoorden! Hoe meer tekens, hoe beter. Maak gemakkelijk te onthouden zinnen en voeg er een cijfer en een leesteken aan toe: IkEetElkeDag4Boterhammen!
  • Maak dagelijks back-ups en bewaar deze op een externe server of in de cloud.
  • Installeer systeem- en software-updates zo snel mogelijk. Ze repareren kwetsbaarheden en bugs. Als deze zwakke plekken bekend worden, zijn hackers hiervan direct op de hoogte.
  • Bij cybercrime moet je snel en effectief kunnen reageren. We helpen je met een opzet voor een Incident Response Plan. Zo kun je eenvoudig een plan samenstellen dat beschrijft wat er moet gebeuren wanneer jouw bedrijf te maken krijgt met cybercrime.
  • Meer tips

Hoe voorkom je cybercrime?

Cybercrime kun je voorkomen door bijvoorbeeld direct systeem- en software-updates te installeren, je website te beveiligen met een SSL-certificaat en een sterke wachtwoordbeleid te gebruiken. Ook van belang is het maken van een dagelijkse back-up. Mocht je te maken krijgen met cybercrime, dan kunnen de laatste gegevens eenvoudig teruggezet worden.

Zorg ook voor een goede antivirus en firewall. Sophos Endpoint Advanced inclusief Intercept X is een beveiligingsoplossing die bestaat uit antivirus, firewall, netwerkbeveiliging, bescherming tegen ransomware én InterceptX. Met dat laatste kan worden opgespoord waar de criminelen zijn binnen gekomen en waar het lek zich bevindt.

Ook kun je een Quick Vulnerbability Scan van jouw website laten maken. Die laat heel laagdrempelig, en tegen lage kosten, zien hoe kwetsbaar je bedrijfswebsite is. Dit en meer vind je in de Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent.

Cybercriminaliteit voorkomen

Cybercriminaliteit voorkomen

Steeds meer ondernemers ervaren cybercrime. Toch zijn nog maar weinig ondernemers zich bewust van de cyberrisico's die zij lopen. Lees meer over de grootste cyberrisico's voor jouw onderneming en hoe je deze kunt voorkomen.
IXXI in Den Bosch
IXXI in Den Bosch

Veelgestelde vragen over Cybercrime

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024