Annemarie, Christel en Andre van Optie A in Gouda
Annemarie, Christel en Andre van Optie A in Gouda

Cyberverzekering

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad. Speelt internet een belangrijke rol in je bedrijf? Dan is de kans groot dat je ermee te maken krijgt. Onze cyberverzekering (Cyberrisk) biedt hiervoor een oplossing.

Wat is een zakelijke cyberverzekering?

Je bedrijf kan op verschillende manieren te maken krijgen met cybercrime. Je netwerk kan worden gehackt en vertrouwelijke informatie zoals klantgegevens kunnen in verkeerde handen terechtkomen. Criminelen kunnen hier losgeld voor vragen. Bovendien kan je bedrijf hiervoor aansprakelijk worden gesteld en kun je een boete krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens. En wat als cybercriminelen je netwerk platleggen? Je bedrijf kan dan een paar dagen niet bereikbaar zijn. Met onze Cyberrisk krijg je hulp bij het voorkomen van cybercrime. Word je toch slachtoffer? Dan helpen wij je bij het herstellen van de schade. Als dit niet mogelijk is, ontvang je een financiële vergoeding.
In het kort

Wat verzeker je met onze Cyberrisk?

Wel verzekerd

 • Advies bij het voorkomen van cybercrime
 • Periodieke inventarisatie van cyberrisico’s met risico-inventarisatie tool
 • 24/7 hulp bij cybercrime door experts van Promax Cloud Security
 • Crisismanagement: forensisch onderzoek, communicatie en PR
 • Aansprakelijkheidsclaims van derden als gevolg van een cybercrime incident dat bij jou is ontstaan en waarvoor je aansprakelijk bent
 • Boetes als gevolg van een cybercrime incident opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens of creditcardmaatschappijen (PCI DSS)
 • Vergoeding van schade als gevolg van cybercrime aan software, website of andere digitale eigendommen
 • Vergoeding van vaste lasten en verlies van winst als je bedrijf tijdelijk stilligt door cybercrime. Voor deze vergoeding geldt een uitkeringstermijn van 26 weken en een wachttijd van 24 uur.
 • Je kunt kiezen uit een verzekerd bedrag van maximaal € 100.000,- of € 250.000,- per jaar voor bovenstaande dekkingen samen

Niet verzekerd

 • Materiële en letselschade wordt niet vergoed. Vermogensschade wel.
 • Schade die ontstaat doordat leveranciers van internet, telefonie of elektriciteit door een cyberincident zijn getroffen
 • Losgeld aan cybercriminelen
 • Contractuele aansprakelijkheid

Wat kost een cyberverzekering?

De premie voor Cyberrisk is afhankelijk van je branche, het soort bedrijf dat je hebt, je jaaromzet en het verzekerd bedrag.

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
Webshop in babyartikelen
Jaaromzet
€ 250,000,-
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
Webshop in babyartikelen
Jaaromzet
€ 250,000,-
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Jaaromzet
Verzekerd bedrag

Je bedrijf is uniek, dus wil je weten welke premie precies voor jou geldt? Of welke keuzes je kunt maken en hoe die invloed hebben op de kosten? Neem dan contact op met een adviseur. Die helpt je graag met een offerte op maat voor je bedrijf.

Advies op maat

Wil je weten wat een cyberverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Een verzekering zonder polisvoorwaarden?

Dat klopt, we gaan namelijk uit van wederzijds vertrouwen. Geen dichtgetimmerde polisvoorwaarden, maar één A4’tje met spelregels. Hierin lees je wat je moet doen om cybercrime te voorkomen, hoe wij je daarbij helpen en wat wij voor je doen als het toch fout gaat.

En ben je het niet eens met onze oplossing of vergoeding? Dan kun je naar een speciale raad van ondernemers stappen. Deze collega-ondernemers doen dan een uitspraak die voor ons altijd bindend is.

Download de spelregels

cybercrime-lijst-spelregels

Risico-inventarisatie

Samen met je adviseur breng je je cyberrisico’s in kaart. Op basis van deze analyse krijg je advies om cybercrime te voorkomen of beperken.

24/7 hulp bij cybercrime

Word je slachtoffer van cybercriminelen? Dan zorgen de cybersecurityspecialisten van Promax Cloud Security ervoor dat je snel weer verder kunt met ondernemen.

Duidelijke spelregels

Met onze Cyberrisk kies je voor een verzekering zonder polisvoorwaarden. Je krijgt alleen 1 A4’tje met spelregels.

Veelgestelde vragen over de cyberverzekering

Dit is wat ondernemers ook willen weten over cyberrisk

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024