Waarom een zakelijke verzekeringsadviseur inschakelen? 5 voordelen op een rij.

Algemeen • Bedrijfsrisico’s

Waarom zou u zich laten adviseren door een onafhankelijk verzekeringsadviseur (ook wel assurantieadviseur of intermediair)? U kunt uw verzekeringen toch ook direct online afsluiten? 5 voordelen om uw bedrijfsverzekeringen te regelen met advies van een zakelijke verzekeringsadviseur.

1. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur is specialist in het opsporen van risico’s

Iedere ondernemer loopt andere risico’s. Zo is de kans op een ongeval voor een bouwondernemer best groot. En een winkelier kan aansprakelijk worden gesteld voor een gebrekkig product. Als ondernemer bent u zich niet altijd bewust van alle risico’s binnen uw bedrijf. Hierdoor kunt u belangrijke risico’s over het hoofd zien.

Een zakelijke verzekeringsadviseur is opgeleid om bedrijfsrisico’s op te sporen. Voor een risicoanalyse gaat hij met u in gesprek en verzamelt hij informatie over het bedrijf. Denk aan uw jaarcijfers, personeelsbeleid en verzuimprotocol. Ook bezoekt hij uw bedrijf. Zo zal hij niet snel bedrijfsrisico’s over het hoofd zien en kunt u met een gerust hart ondernemen.

Zakelijke risico's inschatten

Stel: een makelaar in onroerend goed is ook beheerder van een aantal Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor het inschatten van de risico’s van deze ondernemer gebruikt een verzekeringsadviseur informatie van de Kamer van Koophandel. Daarnaast vraagt hij door. Zo komt hij erachter dat de makelaar ook bestuurder is van een aantal VvE’s. Een bestuurder die een fout maakt of nalatig is, kan hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Een zakelijke verzekeringsadviseur zal daarom ook een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering adviseren.

Een assurantieadviseur is niet alleen getraind in het uitvoeren van een bedrijfsrisicoanalyse. Hij kent ook de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven die gevolgen hebben voor uw bedrijfsrisico’s. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op het gebied van cybercrime. Daarnaast blijft hij door bijscholing op de hoogte van bedrijfsrisico’s binnen specifieke sectoren zoals de bouw, horeca of detailhandel.

Weetje


Sommige assurantieadviseurs organiseren bijeenkomsten voor ondernemers over nieuwe bedrijfsrisico’s. Zo organiseerde Albers Assurantie Adviseurs uit Bussum een bijeenkomst over cybercrime. Voor deze bijeenkomst nodigden zij een ethisch hacker uit die erin slaagde om de website te hacken van een van de deelnemende ondernemers.

2. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur bespaart tijd

Er zijn veel verzekeraars op de markt die zakelijke verzekeringen aanbieden. Al deze verzekeraars hebben verschillende voorwaarden en aanbiedingen. Zo richten sommige verzekeraars zich op ondernemers in specifieke sectoren en hebben andere verzekeraars weer een aantrekkelijk aanbod voor zzp’ers. Wilt u dit als ondernemer zelf uitzoeken dan kost dat veel tijd. Een zakelijke assurantieadviseur doet dit iedere dag. Hij kent de ins en outs van de verzekeringen op de markt en schakelt regelmatig met verzekeraars. Hierdoor kost het hem relatief weinig tijd om de verzekering te vinden die het beste past bij uw bedrijfsrisico en verzekeringsbudget.

3. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur adviseert de beste prijs-kwaliteitverhouding

Een adviseur van zakelijke verzekeringen heeft veel ervaring met het inschatten van bedrijfsrisico’s. Daarnaast kent hij het aanbod van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor kan hij een verzekering adviseren die uw specifieke bedrijfsrisico het beste dekt. Een betere dekking van uw bedrijfsrisico betekent ook dat u bij schade minder risico loopt dat de schade niet gedekt wordt door de verzekering. Zo hoeft u niet bang te zijn voor een onverwachte aanslag op uw vermogen. En voorkomt u dat u uw onderneming moet sluiten als gevolg van een grote schade.

Advies zakelijke verzekeringen


Stel, een ondernemer wil zijn computer(s) verzekeren. Een ondernemer kiest dan misschien al snel voor een inventarisverzekering. Een zakelijke verzekeringsintermediair zal hem een elektronica­verzekering adviseren. Deze verzekering biedt een veel uitgebreidere dekking. Denk bijvoorbeeld aan schade aan bestanden als gevolg van blikseminslag. Daarnaast zal de verzekerings-intermediair een cyberverzekering adviseren. Deze verzekering biedt ook vergoeding bij schade door een virus of hacker.

4. Een onafhankelijk verzekeringsadviseur denkt altijd mee

Uw bedrijf verandert continu. Als ondernemer ziet u niet altijd direct wat dat betekent voor uw bedrijfsrisico’s. Een assurantieadviseur houdt altijd de vinger aan de pols. Tenminste een keer per jaar neemt hij met u de veranderingen door binnen uw bedrijf en geeft hij advies op maat over uw bedrijfsverzekeringen.

Advies verzekeringen eenmanszaak of advies voor een B.V.

Stel uw bedrijf is nu een eenmanszaak en verandert binnenkort in een B.V. Dan verandert uw situatie. U neemt misschien personeel in dienst, verhuist naar een andere locatie of gaat andere diensten of producten leveren. Hierdoor veranderen uw bedrijfsrisico’s en heeft u ander advies nodig voor uw zakelijke verzekeringen.

5. Bij schade regelt de verzekeringsadviseur snelle en goede afhandeling

Als u te maken krijgt met schade moet u veel regelen voor een goede schadeafhandeling. Heeft u een zakelijke risicoadviseur? Dan gaat de schadeafhandeling een stuk sneller. Uw risicoadviseur is bij schade vaak snel bij uw bedrijf. Hij neemt contact op met de verzekeraar voor een schade-expert en zorgt voor een contra-expert als dat noodzakelijk is. Daarnaast helpt hij u bij het aanleveren van de juiste gegevens aan de verzekeraar. Op deze manier kunt u zelf weer snel verder met ondernemen.

Op zoek naar een onafhankelijk verzekeringsadviseur bij u in de buurt? Klik op onderstaande button en maak een keuze uit de verzekeringsadviseurs bij u in de buurt.

Vind een adviseur

Kies voor een Erkend MKB-adviseur!

Kies voor een Erkend MKB-adviseur!

Erkend MKB-adviseur 
Wilt u verzekerd zijn van goed advies? Kies dan voor een erkend MKB-adviseur. Een erkend MKB-adviseur beschikt over de juiste vaardigheden voor het uitvoeren van een bedrijfsrisico inventarisatie.

Wilt u toch zo snel mogelijk een verzekering afsluiten? Vul dan snel het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

Bekijken

Persoonlijk advies voor uw situatie

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024