Scrum Master/Team Coach ART Digital

Empathisch, oplossingsgericht, coachend

Hoe leuk kan dit worden?


De SAFe Scrum Master/Team Coach (SM/TC) is een dienend leider en coach. De Scrum Master faciliteert teamevenementen en -processen en ondersteunt teams en ART’s bij het leveren van waarde.

Als Scrum Master/Team Coach bij De Goudse Verzekeringen ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het Scrumproces binnen de Art Digital (teams CIAM en Mendix Algemeen). Je zorgt ervoor dat Scrum op de juiste manier wordt toegepast en faciliteert een soepel verloop van de werkzaamheden. Dit doe je op groepsniveau, maar ook individueel sta je collega’s bij. Je zorgt dat je collega’s scherp blijven op hun werkwijze en kwaliteit van werk, en gemotiveerd en geïnspireerd zijn. 

De manier waarop je dit doet pas je aan op de behoefte van het team en de omgeving. Je zorgt dat jouw manier van coachen, faciliteren en sturen meegroeit met het team, zodat de mate van autonomie in balans is met de volwassenheid in zelforganisatie van het team en de strategische doelen van De Goudse. Ook toets je regelmatig bij je team wat er speelt en waar er behoefte aan is.

Je werkt ook nauw samen met de Product Owner(s) en je helpt bij het definiëren van waardevolle (product-) doelen, het managen van de backlog en het iteratief plannen. Hoe jouw groeipad er precies uitziet, hangt ook af van wat jij zelf graag wil, maar wij denken dat je in elk geval:
 • Teams laat groeien in voorspelbaarheid, kwaliteit en efficiency.
 • Samen met collega Scrum Masters het vakgebied Scrum Master verder professionaliseert.
 • De Agile Scrum werkwijze binnen de Goudse naar een hoger plan brengt.

Over De Goudse


Geert Bouwmeester was 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop richtte hij in als kantoor en de eerste polissen bracht hij op de fiets rond. Sindsdien groeiden we enorm, maar zijn we nog altijd een onafhankelijk familiebedrijf dat werkt vanuit een ondernemershart. Spreekt dat onafhankelijke en ondernemende je aan? Dan hebben we je er graag bij in Gouda. Lees meer over De Goudse

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?


Hieronder lees je waar wij naar op zoek zijn. Maar we horen ook graag waar jij naar op zoek bent. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Waar word jij blij van?

 • Salaris van € 3.762,- tot € 5.940,-  bruto o.b.v. 38 uur, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Vakantiegeld en 13e maand, 208 verlofuren (o.b.v. 38 uur).
 • De mogelijkheid om flexibel thuis te werken tot maximaal 60% van je werktijd.
 • Blijf fit met onze eigen fitnessruimte op kantoor.
 • Uitdaging en jezelf blijven ontwikkelen.

Waar worden wij blij van?

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Een aantal jaar werkervaring als Scrum Master in een Agile/Safe omgeving.
 • Gecertificeerd Scrummaster PSM I, PSM II Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent empathisch, oplossingsgericht en bovenal een coach.

Kennismaken?

Leuk! Als jij stap 1 zet, zorgen wij voor het vervolg.


Voor vragen kun je contact opnemen met Willem Wierikx (teammanager ICT Portalen en Mendix & Inkomen Collectief) via wwierikx@goudse.com. Direct solliciteren kun je via onderstaand sollicitatieformulier ter attentie van Mauritia Moor (manager HR). 

Hier vind je meer informatie over de sollicitatieprocedure

Extra informatie

 • Omdat je bij een verzekeraar gaat werken is een screening onderdeel van het sollicitatietraject, ook vragen wij altijd een Verklaring Omtrent Gedrag en raadplegen we de gegevens in het EVR (www.stichtingcis.nl), de Gebeurtenissenadministratie en het incidentenregister van De Goudse.
 • Ben je zzp’er of werkzaam bij een uitzend- of wervingsbureau dan hoef je niet op deze vacature te reageren.