Leadauditor Volmachten

Organisatiesensitief, analytisch, onafhankelijk (38 uur)

Hoe leuk kan dit worden? 

De Goudse, De Zeeuwse en Anker Insurance Company zijn opzoek naar een auditor die voor alle drie de labels de adequaatheid en effectiviteit van de interne beheersing van de volmachtkantoren gaat toetsen.

Dit doe je vanuit Gouda, Middelburg of Groningen, waarbij je centraal rapporteert aan de manager Volmachten in Gouda. Je wordt onderdeel van de afdeling Volmachten en bent samen met je collega Leadauditor verantwoordelijk voor onder andere de uitvoering, monitoring en opvolging van het Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten en de periodieke audits bij de volmachtkantoren (bedrijfsvoering).
 
Dit betekent dat je de volmachtkantoren toetst op de wijze waarop de aan hen toegekende verantwoordelijkheden, de wet- en regelgeving en de in de samenwerkingsovereenkomst vastgelegde afspraken worden nageleefd. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de Risk & Control gerelateerde zaken van de drie verzekeraars om te allen tijde “in control” te zijn van de volmacht portefeuille. 

Hoe jouw groeipad er precies uitziet, hangt ook af van wat jij zelf graag wil, maar wij denken dat je in elk geval:

 • Het Werkprogramma Risicobeheersing Volmachten beoordeelt, eventuele tekortkomingen vaststelt en deze met de gevolmachtigde bespreekt.
 • Een  auditplan opstelt, de auditprocedure vaststelt, deskresearch doet, de data analyseert en de audits uitvoert.
 • Jouw bevindingen uit de audit met de directie van de volmachtkantoren bespreekt, een rapport opmaakt en de actiepunten monitort naar aanleiding van de bevindingen. Gevraagd en ongevraagd advies geeft over verbeteringen en prioriteitsstelling van de kwaliteit van de bedrijfsuitvoering en/of informatievoorziening.
 • Deelneemt aan volmacht gerelateerde projecten (ook in brancheverband) en/of deze initieert. 
 • Activiteiten afstemt met andere monitorende functies zoals externe accountant, riskmanagement en compliance.
 • Vaststelt of de door de volmachtkantoren ondernomen of geplande acties in voldoende mate tegemoetkomen aan geconstateerde leemtes.

Dit zijn de teams waarmee je samenwerkt 

In deze functie ga je nauw samenwerken met de volmacht teams in Gouda, Middelburg en Groningen. De teams zijn verantwoordelijk voor de uitbesteding van werkzaamheden aan gevolmachtigd agenten. 

Over De Goudse  

Geert Bouwmeester was 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop richtte hij in als kantoor en de eerste polissen bracht hij op de fiets rond. Sindsdien groeiden we enorm, maar zijn we nog altijd een onafhankelijk familiebedrijf dat werkt vanuit een ondernemershart. In het volmachtkanaal worden particuliere-, zakelijke schadeverzekeringen, verzuim- en enkele levensverzekeringen gevoerd. Lees meer Over De Goudse

Over De Zeeuwse

De Zeeuwse is een snelgroeiende verzekeraar en daarnaast zeer succesvol en dynamisch. Naast de particuliere- en MKB-markt heeft De Zeeuwse drie niches waar de focus op ligt. Dit zijn de agrarische, hippische en garage markt. Lees meer over De Zeeuwse.

Over Anker Insurance Company

Anker Insurance Company is een nicheverzekeraar gevestigd in Groningen. Als nicheverzekeraar en specialist bieden wij via onze gevolmachtigd agenten verzekeringsoplossingen op het gebied van rechtsbijstand, reis en recreatie. Anker Rechtshulp verzorgt de juridische bijstand voor onze rechtsbijstandverzekeringen. Lees meer over Anker Insurance Company.  

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Hieronder lees je waar wij naar op zoek zijn. Maar we horen ook graag waar jij naar op zoek bent. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Waar word jij blij van? 

 • Salaris o.b.v. 38 uur, van € 4.231,- tot € 6.662,- bruto, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Vakantiegeld en 13e maand, 216 verlofuren (o.b.v. 38 uur).
 • De mogelijkheid om flexibel thuis te werken tot maximaal 60% van je werktijd.
 • Blijf fit met onze eigen fitnessruimte op kantoor in Gouda.
 • Uitdaging en jezelf blijven ontwikkelen.

Waar worden wij blij van? 

 • HBO/WO-opleiding op het gebied van accountancy, internal audit, operational audit, IT audit, controlling, (administratieve) logistiek of bedrijfskunde.
 • Meerdere jaren werkervaring in soortgelijke rol, bij voorkeur binnen de financiële dienstverlening en binnen het volmachtkanaal.
 • GA diploma.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je bent organisatiesensitief, analytisch en onafhankelijk. 

Kennismaken?

Leuk! Als jij stap 1 zet, zorgen wij voor het vervolg

Voor vragen kun je contact opnemen met Michelle van der Stok (manager Volmachten) via mstok@goudse.com. Herken je jezelf in deze functie en wil je solliciteren? Direct solliciteren kan via onderstaand sollicitatieformulier ter attentie van t.a.v. Ingeborg Koot-Nijs (senior HR Businesspartner).

Hier vind je extra informatie over de sollicitatieprocedure.

Extra informatie 

 • Omdat je bij een verzekeraar gaat werken is een screening onderdeel van het sollicitatietraject, ook vragen wij altijd een Verklaring Omtrent Gedrag en raadplegen we de gegevens in het EVR (stichtingcis.nl), de Gebeurtenissenadministratie en het incidentenregister van De Goudse.
 • Ben je zzp-er of werkzaam bij een uitzend- of wervingsbureau dan hoef je niet op deze vacature te reageren.