Data Steward

Analytisch, kwaliteitsgericht en oplossingsgericht

Hoe leuk kan dit worden?


Vind jij het leuk om datakwaliteit te verbeteren en data gerelateerde problemen op te lossen? In de functie van Data Steward  ben jij de spin in het web om ervoor te zorgen dat we de data van onze gevolmachtigd agenten adequaat, tijdig, juist en volledig ontvangen. Zit er ergens een kink in de kabel waardoor we de data niet (tijdig) ontvangen of klopt er iets niet in de data? Dan verdiep jij je in de problematiek en los jij dit met de interne en externe stakeholders op.

Door de kennis van de volmachtprocessen en de gerelateerde data ben jij hét aanspreekpunt voor de Gevolmachtigd Agenten, ICT-leveranciers en collega’s bij vragen over het datamodel, de data zelf en de data logistieke processen. Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van het datakwaliteitsbeleid Volmachten en de uitvoering ervan, waarbij je ervoor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Het volmachtkanaal is volop in beweging en er lopen diverse initiatieven om de datakwaliteit en dataketens te verbeteren. In deze rol ben jij daar een sleutelfiguur in.

Hoe jouw groeipad er precies uitziet, hangt ook af van wat jij zelf graag wil, maar wij denken dat je in elk geval:
 • een actieve bijdrage levert aan de verbetering van processen;
 • mede verantwoordelijk bent voor het opzetten van nieuwe dataketens en de monitoring ervan;
 • deelneemt aan diverse interne projecten om bijvoorbeeld branche-initiatieven te implementeren;
 • deelneemt aan data-gerelateerde werkgroepen bij het Verbond van Verzekeraars;
 • veel mogelijkheden hebt om je kennis en expertise verder te verbreden en/of te verdiepen.

Dit is je team


Je komt te werken in het team Volmachten bij De Goudse. Dit team is verantwoordelijk voor de uitbesteding van werkzaamheden aan gevolmachtigd agenten, die een belangrijk distributiekanaal voor De Goudse vertegenwoordigen. In het volmachtkanaal worden particuliere-, zakelijke schadeverzekeringen, verzuim- en enkele levensverzekeringen gevoerd. Een hele diverse portefeuille dus. Het volmachtteam bestaat uit 8 collega’s die er gezamenlijk voor zorgen dat de volmachtportefeuille goed rendeert en 'in control' is. Door de verscheidenheid aan functies en verantwoordelijkheden binnen het team, is er veel ervaring aanwezig om gezamenlijk tot oplossingen te komen.

Over De Goudse


Geert Bouwmeester was 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop richtte hij in als kantoor en de eerste polissen bracht hij op de fiets rond. Sindsdien groeiden we enorm, maar zijn we nog altijd een onafhankelijk familiebedrijf dat werkt vanuit een ondernemershart. Spreekt dat onafhankelijke en ondernemende je aan? Dan hebben we je er graag bij in Gouda. Lees meer Over De Goudse.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?


Hieronder lees je waar wij naar op zoek zijn. Maar we horen ook graag waar jij naar op zoek bent. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Laat het ons weten in je sollicitatie en bij onze kennismaking.

Waar word jij blij van?

 • Salaris van € 3.360,- tot € 5.311,- bruto o.b.v. 38 uur, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Vakantiegeld en 13e maand, 208 verlofuren (o.b.v. 38 uur).
 • De mogelijkheid om flexibel thuis te werken tot maximaal 60% van je werktijd.
 • Blijf fit met onze eigen fitnessruimte op kantoor.
 • Uitdaging en jezelf blijven ontwikkelen.

Waar worden wij blij van?

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in de functie van volmacht applicatiebeheerder en/of data steward.
 • Kennis en ervaring met AFD, NVGA protocollen (CHV) en systeemhuizen (ANVA, CCS en/of DIAS).
 • Aantoonbare ervaring met stakeholdermanagement.
 • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent analytisch, weet op een snelle manier tot een goed oordeel te komen en bent kwaliteitsgericht.  

Kennismaken?

 

Leuk! Als jij stap 1 zet, zorgen wij voor het vervolg

Voor vragen kun je contact opnemen met Michelle van der Stok, Manager Volmachten via mstok@goudse.com. Direct solliciteren kun je via onderstaand sollicitatieformulier ter attentie van Ingeborg Koot-Nijs (HR Adviseur). 

DWS is verantwoordelijk voor de werving en selectie van onze nieuwe collega’s voor deze vacature. Voor meer informatie over het proces kan je contact opnemen met Loïs Landman.

Hier vind je meer informatie over de sollicitatieprocedure.

Extra informatie

 • Omdat je bij een verzekeraar gaat werken is een screening onderdeel van het sollicitatietraject, ook vragen wij altijd een Verklaring Omtrent Gedrag en raadplegen we de gegevens in het EVR (stichtingcis.nl), de Gebeurtenissenadministratie en het incidentenregister van De Goudse.
 • Ben je zzp-er of werkzaam bij een uitzend- of wervingsbureau dan hoef je niet op deze vacature te reageren.