Doorlopende Reisverzekering

Waarom de Doorlopende Reisverzekering?

Of u nu een paar weken de zon opzoekt, met het vliegtuig een weekendje naar Rome gaat of drie maanden door Zuid-Amerika trekt, met de Doorlopende Reisverzekering van De Goudse gaat u goed verzekerd op reis. Deze verzekering is er voor mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan. Gaat u niet zo vaak op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering waarschijnlijk voordeliger.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Thuiswonende kinderen meeverzekeren
 • particulier-vinkje
  Ook bij vrijwilligerswerk
 • particulier-vinkje
  Reizen tot 120 dagen gedekt
 • particulier-vinkje
  Inclusief rechtsbijstand en automobilistenhulp

Wat is de Doorlopende Reisverzekering?

Met de Doorlopende Reisverzekering kunt u altijd onbezorgd uw koffers pakken, want u weet dat u goed verzekerd bent. In ieder geval voor medische en buitengewone kosten, ongevallen, rechtsbijstand en automobilistenhulp. U kunt daarnaast bagage en annuleringskosten meeverzekeren. U bent ook verzekerd tijdens een geboekt verblijf in Nederland.

U kunt de verzekering afsluiten voor het hele gezin. Ook als de kinderen volwassen zijn, kunnen zij meeverzekerd blijven. Zij moeten dan wel inwonend zijn of voor een voltijdstudie op kamers wonen of in een verpleeginrichting wonen.

Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

U heeft ruime dekking als u tijdens uw vakantie onverwacht iets overkomt. U kunt kiezen voor Europa- of Werelddekking. Onder Europa vallen ook de landen die grenzen aan de Middellandse Zee (zoals Turkije, Israël, Egypte, Marokko en Tunesië). De volgende vaste onderdelen zitten altijd in uw verzekering.

Wordt u tijdens uw vakantie getroffen door pech, ziekte of een calamiteit? Dan bent u verzekerd voor de extra kosten die dit met zich meebrengt. Bijvoorbeeld de kosten:

 • om bij een vermissing u en/of uw gezinsleden op te sporen;
 • om bij uw overlijden in het buitenland uw stoffelijk overschot naar Nederland te brengen;
 • van het vervoeren van zieken of gewonden onder medische begeleiding.

Wat er nog meer verzekerd is en wanneer u precies recht heeft op een vergoeding kunt u lezen in de voorwaarden.

U bent verzekerd voor hulp bij schade of pech aan uw auto. En voor hulp bij het uitvallen van de bestuurder. De dekking geldt alleen in landen die specifiek in de voorwaarden worden genoemd. Dit zijn voornamelijk Europese landen en Marokko; de exacte lijst staat in de voorwaarden.

Is er onderweg een noodreparatie nodig? Dan zorgt onze alarmcentrale ervoor dat er een pechdienst langskomt. Dit betekent niet dat ook de kosten volledig worden vergoed. De vergoeding is maximaal € 125,- per gebeurtenis voor arbeidsloon; de eventuele kosten van lidmaatschap van een plaatselijke wegenwacht zijn daarbij inbegrepen. Wij vergoeden geen onderdelen en dergelijke.

Kan uw voertuig niet langs de weg worden gerepareerd? Dan zorgt de alarmcentrale ervoor dat het wordt weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage. De maximale vergoeding hiervoor is € 125,-. Als uw voertuig niet op korte termijn gerepareerd kan worden, kan de alarmcentrale ervoor zorgen dat het naar Nederland wordt overgebracht. Hiervoor betalen wij dan de kosten, maar wij betalen nooit meer dan de dagwaarde. Ook als er iets gebeurt met de bestuurder zorgt de alarmcentrale ervoor dat uw voertuig wordt teruggebracht naar Nederland. U hoeft hiervoor dan niets te betalen.

U kunt uw verzekering aanvullen met de onderdelen bagage, annuleringskosten, wintersport en avontuurlijke sporten. Zie hiernaast onder: ‘Wat zijn de aanvullende dekkingen?’

Heeft u in het buitenland medische hulp nodig door een ongeval, ziekte of zwangerschap?
En was dit niet te voorzien toen u vertrok? Dan vergoeden wij de medisch noodzakelijke kosten die redelijk en gebruikelijk zijn. We vergoeden alleen de kosten die uw Nederlandse zorgverzekering niet vergoedt. U bent daarom verplicht om een Nederlandse zorgverzekering te hebben om voor een uitkering van ons in aanmerking te komen.

Als u tijdens uw vakantie door een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt gelden de volgende verzekerde bedragen.

 • Overlijden € 25.000,-.
 • Overlijden terwijl u tijdens het ongeval rijdt op motor of scooter: € 3.500,-.
 • Blijvende invaliditeit € 75.000,-*.
 • Blijvende invaliditeit terwijl u tijdens het ongeval rijdt op motor of scooter: € 3.500,-*

*De bedragen gelden bij volledige invaliditeit. Bij gedeeltelijke invaliditeit wordt een deel van het bedrag uitgekeerd.

Ongevallen tijdens wintersport of een avontuurlijke sport zijn niet meeverzekerd. Wilt u hiervoor toch dekking? Kijk dan hiernaast bij ‘Wat zijn de aanvullende dekkingen?’

Het kan zijn dat u in het buitenland juridische hulp of een advocaat nodig heeft. Afhankelijk van de oorzaak kunt u dan gebruikmaken van deze rechtsbijstandsdekking. Dit kan als:

 • u verhaal wilt halen op een derde omdat die u schade heeft toegebracht; 
 • u strafrechtelijk wordt vervolgd (maar nooit als u criminele intenties had);
 • u een geschil heeft over de vakantie die u heeft geboekt.

Binnen Europa vergoeden wij voor rechtsbijstand de kostprijs. Buiten Europa vergoeden we maximaal € 5.000,-. Het financieel belang van het geschil moet minimaal € 250,- zijn. Als het om een kleiner bedrag gaat, is er geen dekking.

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

U kunt uw verzekering uitbreiden met de volgende aanvullende dekkingen.

Hiermee is bagage voor € 3.000,- per persoon verzekerd. Per voorwerp kan een apart maximum gelden. Bijvoorbeeld € 250,- voor brillen en € 500,- voor lijfsieraden. We vergoeden nooit meer dan de dagwaarde. U bent o.a. verzekerd tegen diefstal of beschadiging. En ook voor schade tot € 350,- die u per ongeluk toebrengt in uw hotel (of ander verblijf). De volledige lijst met dekkingen, voorwerpen en vergoedingen vindt u in de polisvoorwaarden. Er geldt geen eigen risico bij schade aan uw bagage.

Het is helaas niet uit te sluiten dat een al geboekte en betaalde reis toch niet door kan gaan, bijvoorbeeld vanwege ziekte of ontslag. Het is dan extra vervelend als u dat geld kwijt bent. Met het onderdeel Annuleringskosten krijgt u (een deel van) uw kosten vergoed. Afhankelijk van het verzekerde bedrag dat u kiest, vergoeden wij maximaal
€ 1.000,-, € 1.500,- of € 2.500,- per persoon. In de voorwaarden kunt u lezen welke ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen onder deze dekking vallen.

Normaal gesproken vergoeden wij geen geneeskundige of buitengewone kosten als u die maakt door het uitoefenen van wintersport of een avontuurlijke sport. Ook voor overlijden of blijvende invaliditeit is er dan geen dekking. Maar als u heeft gekozen voor de aanvullende dekking Wintersport en/of Avontuurlijke sporten bent u wel verzekerd voor geneeskundige en buitengewone kosten. En er is dan ook recht op een uitkering van € 3.500,- bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval, als u gekozen heeft voor het onderdeel Ongevallen.

De aanvullende dekking biedt nog meer extra zekerheid. U bent bijvoorbeeld verzekerd voor beschadigde, verloren of gestolen sportuitrusting (inclusief gehuurde sportuitrusting) tot maximaal € 900,-. Als u hierdoor niet meer over uw eigen sportuitrusting kunt beschikken, vergoeden we ook de huur van vervangende uitrusting, tot maximaal € 150,-.

Kunt u door ziekte of een ongeval niet gebruikmaken van uw vooruitbetaalde lessen, skipas en gehuurde uitrusting? Dan krijgt u een vergoeding naar verhouding over de periode dat u hiervan geen gebruik kunt maken. De vergoeding is maximaal € 2.000,-.

Let op: gevaarlijke sporten, zoals bungee jumpen, zijn niet te verzekeren. Wilt u precies weten wat wij verstaan onder avontuurlijke en gevaarlijke sporten? Kijk dan in de definitielijst achterin de voorwaarden.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Doorlopende Reisverzekering heeft een ruime dekking. Maar wij vergoeden niet alles. U moet zelf goed op uw bezittingen passen. Als u niet zorgvuldig bent geweest en daardoor schade hebt door diefstal of verlies, dan vergoeden wij dat niet. U kunt zelf veel doen om vervelende situaties te voorkomen. Draag bijvoorbeeld geld, pasjes en reisdocumenten op 'bedekte' wijze bij u in een borst- of buiktasje en houd zo veel mogelijk lichamelijk contact met camera’s en tassen. En laat uw waardevolle spullen, geld en belangrijke documenten niet onbeheerd achter, maar maak gebruik van kluisjes wanneer deze aanwezig zijn.

Wij vergoeden ook niet als de schade verband houdt met het gebruik van alcohol of drugs of deelname aan een vechtpartij. Of als de schade ontstaat tijdens een zakelijke reis. In de polisvoorwaarden kunt u lezen wat wij wel en niet vergoeden.
Wat kost het?

Wat kost het?

Hieronder ziet u de premie per onderdeel per jaar. De premie is exclusief assurantiebelasting.

Wij bieden u een uitstekende verzekering tegen een prima premie. U profiteert van een extra scherpe premie als u meerdere verzekeringen combineert in het Privé Pakket Online; de korting kan oplopen tot 10%. Uw adviseur maakt graag een berekening voor u.

Basisverzekering


(Met de onderdelen: Buiten-
gewone kosten, Medische kosten,
Ongevallen, Rechtsbijstand en
Automobilistenhulp)
  Europa

 
 Wereld


Alleenstaande € 29,- € 47,-
Gezin zonder kinderen € 44,- € 70,-
Gezin/alleenstaande met kinderen € 50,-  € 82,-

Annulering

€ 1.000,- per
persoon, max.
€ 3.500,- per
reis voor alle
verzekerden
samen
€ 1.500,- per
persoon, max.
€ 5.250,- per
reis voor alle
verzekerden
samen
€ 2.500,- per
persoon, max.
€ 8.750,- per
reis voor alle
verzekerden
samen
Alleenstaande € 32,50 € 48,75 € 81,25
Gezin zonder
kinderen
€ 55,00 € 82,50 € 137,50
Gezin/
alleenstaande
met kinderen
€ 72,50 € 108,75 € 181,25

Sporten

Wintersport Avontuurlijke sporten
Alleenstaande € 12,50 € 10,-
Gezin zonder kinderen € 25,-  € 15,-
Gezin/alleenstaande
met kinderen
€ 30,-  € 20,-

 

Bagage

Europa  Wereld 
Alleenstaande € 21,- € 28,- 
Gezin zonder kinderen € 26,- € 35,- 
Gezin/alleenstaande met kinderen € 40,- 

€ 53,-

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vindt u onze meest actuele voorwaarden. Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, levert uw onafhankelijke adviseur die graag.

Algemene Voorwaarden Privé Pakket Online
Aanvullende Voorwaarden Doorlopende Reis

Uitbraak Coronavirus

Eind 2019 is het coronavirus uitgebroken. Wij kunnen ons voorstellen dat u naar aanleiding hiervan vragen heeft over uw Reis- en Annuleringsverzekering. Om u snel te helpen, geven we u hier antwoord op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u uw vraag mailen naar claims@goudse.com.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
Wij adviseren u om altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. Daarnaast adviseren wij u het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (tel. +31 247 247 247) op te volgen. Op een speciale website van de rijksoverheid vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen over reizen.

Meer informatie over het Coronavirus

Meer informatie over het Coronavirus vindt u op de site van het RIVM.

Calamiteitenfonds
Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes/epidemieën.

Veelgestelde vragen over het Coronavirus

Nee, wij hebben de dekking niet gewijzigd.
Ja, de dekking is dan van kracht, behalve voor kosten die verband houden met de reden waarom de code oranje is afgegeven.

Voorbeeld
Het land waar u naartoe reist, of al bent, heeft de code oranje vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen.
 • U bent verzekerd als uw bagage in dit gebied wordt gestolen. Dit hangt namelijk niet samen met de reden waarom de code oranje is afgegeven.
 • U bent niet verzekerd als u ziek wordt doordat u in dit gebied corona oploopt. Dit hangt namelijk wél samen met de reden waarom de code oranje is afgegeven.

Let op! Er is geen enkele dekking voor een gebied of land waarvoor de code rood geldt.
Als u vermoedt dat u besmet bent, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw zorgverzekeraar. Bent u inderdaad besmet? Dan is er dekking voor uw ziektekosten voor zover uw Nederlandse Zorgverzekering deze niet vergoedt.
Extra reis- en verblijfskosten zijn alleen verzekerd als u ernstig ziek wordt en daardoor niet terug kunt reizen op de oorspronkelijk geplande wijze. Kunt u niet terugreizen omdat er geen vluchten gaan of omdat u bijvoorbeeld uw accommodatie niet mag verlaten? Dan worden deze kosten niet vergoed. Wij adviseren u in deze gevallen om contact op te nemen met uw reisorganisatie, touroperator of hotel.
Repatriëring omdat er geen vliegtuigen meer vliegen is niet verzekerd. Wij adviseren u in zo’n geval om contact op te nemen met uw reisorganisatie, touroperator of vliegmaatschappij.

Wanneer u door het coronavirus in quarantaine moet, krijgt u géén verblijfkosten vergoed. Een virusuitbraak is niet verzekerd. Wij adviseren u om in zo’n geval contact op te nemen met uw reisorganisator of touroperator.

Ik heb corona. Kan ik mijn annuleringsverzekering gebruiken?
Ja, wanneer u (of een reisgenoot) niet kan of mag reizen omdat u (of de reisgenoot) besmet bent met het coronavirus dan is dit een geldige annuleringsreden. 

Ik ben verkouden. Kan ik mijn annuleringsverzekering gebruiken?
Nee, dit is geen geldige annuleringsreden.

Ik kan niet naar mijn bestemming omdat er een negatief reisadvies geldt. Kan ik mijn annuleringsverzekering gebruiken? 
Een negatief reisadvies (code rood of oranje) is geen geldige annuleringsreden. Wij adviseren u om in zo’n geval contact op te nemen met uw reisorganisator of touroperator. Soms kunt u omboeken naar een andere locatie.

Ik moet na aankomst in mijn vakantieland eerst in quarantaine en wil daarom annuleren. Kan ik mijn annuleringsverzekering gebruiken? 
Nee, dit is geen geldige annuleringsreden.

Ik kan niet naar de VS omdat er geen ESTA kan worden afgegeven. Krijg ik mijn  annuleringskosten vergoed?  
Nee, dit is geen geldige annuleringsreden.

Mijn reisorganisator zegt dat de reis doorgaat, maar door de coronamaatregelen wordt de reis wel aangepast. Kan ik mijn annuleringsverzekering gebruiken?
Nee, het aanpassen van uw reis door de reisorganisator is geen geldige annuleringsreden.

Let op! Als u zelf annuleert, kunt u uw rechten verspelen die u heeft tegenover de reisorganisator. U kunt namelijk alleen in discussie over een overeenkomst die nog bestaat. Als u er niet uitkomt met de reisorganisatie kunt u zich richten tot de Geschillencommissie Reis.

Houd er rekening mee dat er zal worden beoordeeld of de reisorganisatie in redelijkheid handelt, gegeven de omstandigheden, en dat de reisorganisatie alleen verplichtingen heeft voor de geboekte onderdelen, zoals vervoer en verblijf. Dat het openbare leven er anders uitziet is geen grond om de ‘levering’ van de reis ter discussie te stellen. Ook voor aanpassingen aan uw vervoer of verblijf zal worden beoordeeld of er in redelijkheid van u verwacht mag worden dat u deze aanpassingen accepteert.

Veelgestelde vragen

U meldt ons de schade zodra u ervan op de hoogte bent, maar uiterlijk 30 dagen nadat u bent thuisgekomen. U kunt hiervoor ons schadeformulier gebruiken en mailen naar claims@goudse.com.

Is uw bagage vermist of gestolen? Doet u dan altijd aangifte bij de politie of bij de vervoerder. Zonder aangifte nemen we uw schade niet in behandeling.

Bij repatriëring, ongevallen, extra reiskosten, ziekenhuisopname en bij eerdere terugkeer op medische indicatie moet u vooraf contact opnemen met De Goudse Alarmcentrale (24/7 bereikbaar). Het telefoonnummer is +31 182 544 555.
Neem binnen 3 dagen nadat er zich iets heeft voorgedaan waardoor u de reis moet annuleren contact met ons op. Bij annulering voor vertrek annuleert u de reis onmiddellijk bij de organisatie waar u geboekt heeft.
Ja, u bent maximaal 120 aaneengesloten dagen verzekerd. Als u langer van huis bent, bent u dus niet meer verzekerd vanaf de 121e dag.

Voor reizen voor een stage en/of studie geldt een kortere verzekerde reisduur van maximaal 15 dagen.
U kunt wijzigingen doorgeven aan uw adviseur.
De eerste looptijd is een jaar. Na dit jaar wordt de verzekering jaarlijks verlengd met een jaar.
In de polisvoorwaarden leest u precies wat uw rechten en uw plichten zijn. Wilt u meer algemene informatie? Kijk dan op vanatotzekerheid.nl op de pagina op-reis.

U bent verzekerd vanaf het moment dat u vertrekt vanuit uw woning in Nederland tot het moment dat u terugkeert in uw woning.

U bent niet verzekerd:

 • tijdens een zakelijke reis (kijk bij onze Zakenreisverzekering);
 • tijdens een dagje uit in Nederland zonder geboekte overnachting;
 • voor het onderdeel Bagage tijdens een dagje uit in het buitenland zonder geboekte overnachting;
 • tijdens een reis naar een risicogebied waarvoor de overheid de code oranje of rood heeft afgegeven. Als u al in zo’n risicogebied bent als de overheid de code oranje of rood afgeeft, heeft u wel dekking. Deze dekking duurt tot het moment dat u het gebied zou kunnen hebben verlaten. Voor de code oranje geldt dat u wel dekking heeft als u deelneemt aan een georganiseerde groepsreis.
Dit kan alleen nog de eerste 14 dagen nadat u de reis heeft geboekt en de reis nog niet is gestart. Als u de annuleringsdekking meer dan 14 dagen na het boeken van de reis afsluit dan vergoeden wij een schade niet.
Tijdens de eerste twaalf maanden kunt u niet opzeggen. Daarna kunt u de verzekering dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van een maand.
Het is belangrijk dat u alle wijzigingen doorgeeft die van belang (kunnen) zijn voor uw verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing of een verandering in de samenstelling van uw gezin.