Zakenreisverzekering

Met onze Zakenreisverzekering bent u (of uw medewerker) beschermd tegen de belangrijkste risico’s als u op reis bent voor uw bedrijf.

Wat is een zakenreisverzekering?

Als u (of een medewerker) op zakenreis bent, loopt u verschillende risico’s. Vaak vallen deze reizen niet onder de dekking van een particuliere reisverzekering. Met onze Zakenreisverzekering bent u natuurlijk wel verzekerd. En omdat de verzekering ontwikkeld is voor zakelijke reizen zijn hiervoor speciale dekkingen opgenomen. Zo is er altijd dekking voor een assistent die meereist en zijn handelsgoederen die u meeneemt gedekt tot € 1.250,- op de bagagedekking. Ook kunt u ervoor kiezen om een zaakwaarnemer mee te verzekeren. Deze persoon let bijvoorbeeld op de winkel als u weg bent. Als uw zaakwaarnemer uitvalt en u eerder terug moet keren, worden de niet genoten reisdagen vergoed. Worden er namens uw bedrijf veel zakelijke reizen gemaakt? Kijk dan ook eens naar onze Collectieve Zakenreisverzekering.

De voordelen

Gezin meeverzekeren

U kunt uw gezin meeverzekeren voor privévakanties.

Zaakwaarnemer meeverzekeren

U kunt ervoor kiezen om een zaakwaarnemer mee te verzekeren. Zo weet u zeker dat de zaken doorgaan als u of uw zaakwaarnemer iets overkomt tijdens uw reis. 

Volledige dekking in gebieden met code oranje

Zakelijke reizen zijn belangrijk voor een onderneming. We vinden daarom dat we ook dekking moeten bieden voor deze reizen in gebieden met code oranje. Aan de andere kant wordt een negatief reisadvies niet zonder goede reden afgegeven. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid bent en dat u rekening houdt met de risico's.
In het kort

Wat verzekert onze Zakenreisverzekering?  

Wel verzekerd 

 • Bagage, ook zakelijke goederen gedekt
 • Annuleringskosten
 • Buitengewone kosten
 • Rechtsbijstand
 • Geneeskundige kosten (optioneel)
 • Ongevallen (optioneel)
 • Automobilistenhulp (optioneel)
 • Avontuurlijke sporten (optioneel)

Niet verzekerd

 • Reis en verblijf in Nederland in een vakantieverblijf van uzelf
 • Schade die ontstaat door deelname aan vechtpartijen of ruzies
 • Schade die ontstaat in verband met het gebruik van alcohol of drugs
 • Schade die ontstaat door de uitoefening van gevaarlijke bedrijfs- of beroepswerkzaamheden
 • Schade die ontstaat door gevaarlijke sporten
 • Schade die ontstaat door zelfdoding of een poging daartoe door een verzekerde

Wat is verzekerd bij de Zakenreisverzekering?

Met de Zakenreisverzekering verzekert u in één keer uw zakenreizen én uw privévakanties (of die van een medewerker) in het buitenland. Uw gezin kunt u meeverzekeren voor privévakanties. U kunt kiezen voor Europa- of voor werelddekking. Tijdens zakenreizen is er ook altijd dekking voor één persoon die als assistent meereist.

Uw Zakenreisverzekering bestaat in ieder geval uit de onderdelen Bagage, Buitengewone kosten, Rechtsbijstand en Annuleringskosten. U kunt daarnaast kiezen voor Geneeskundige kosten, Ongevallen en Automobilistenhulp. Hieronder leest u er meer over.

U kunt ook een zaakwaarnemer meeverzekeren. Neemt die uw werkzaamheden waar terwijl u in het buitenland bent en overkomt hem iets waardoor hij dit niet langer kan doen en u eerder terug moet? Dan betalen wij uw extra reiskosten. Gebeurt er iets met u terwijl u in het buitenland bent waardoor u uw noodzakelijke werkzaamheden in het buitenland niet kunt uitvoeren? Dan vergoeden wij de reiskosten die uw zaakwaarnemer moet maken om uw werkzaamheden in het buitenland over te nemen.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Uw zakenreisverzekering heeft een ruime dekking. Maar wanneer een verzekerde naar een risicogebied reist waarvoor de rijksoverheid de code oranje of rood heeft afgegeven, is er geen dekking. Is de verzekerde al in zo’n risicogebied wanneer de overheid de code oranje of rood afgeeft? Dan heeft u wel dekking, tot het moment dat de verzekerde het gebied zou kunnen hebben verlaten.

U bent niet verzekerd voor reizen in Nederland naar of van een vakantieverblijf van uzelf (of van een medeverzekerde) en ook niet voor het verblijf in Nederland in een vakantieverblijf van uzelf (of van een medeverzekerde).
We vergoeden geen schade die ontstaat:
 • door deelname aan vechtpartijen of ruzies door een verzekerde;
 • in verband met het gebruik van alcohol of drugs door een verzekerde;
 • in verband met de uitoefening van gevaarlijke bedrijfs- of beroepswerkzaamheden door een verzekerde, zoals beroepsmatig duiken;
 • door gevaarlijke sporten uitgeoefend door een verzekerde;
 • door zelfdoding of een poging daartoe door een verzekerde.
U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de voorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost de Zakenreisverzekering?

Basisdekking

De basisdekking bestaat uit de vaste onderdelen bagage, buitengewone kosten, annuleringskosten en rechtsbijstand. De premie hiervoor staat hieronder.

Gebied Premie
Europa € 130,- per jaar
Wereld € 150,- per jaar

Aanvullende onderdelen en dekkingen

Soort dekking Premie*
Avontuurlijke sporten hoofdverzekerde € 20,-
Gezinsleden meeverzekeren
(altijd incl. avontuurlijke sporten)
€ 60,-
Geneeskundige kosten € 25,-
 Ongevallen  € 20,-
Automobilistenhulp excl. caravan/aanhanger € 15,-
Automobilistenhulp incl. caravan/aanhanger € 25,-
Extra annuleringsverzekering boven de € 5.000,-:
- extra verzekerd bedrag € 2.500,-
- extra verzekerd bedrag € 5.000,-
- extra verzekerd bedrag € 10.000,-

€ 35,-
€ 70,-
€ 140,-
Zaakwaarnemer € 25,-
Afkoop eigen risico bagage € 45,-

*Dit is een vast bedrag. Het aantal verzekerden doet er hierbij niet toe.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Voorwaarden Zakenreisverzekering

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u daar graag aan.

Air Doctor app: altijd en overal een arts beschikbaar

Bent u in het buitenland en heeft u een arts nodig? Met de app van Air Doctor vindt u eenvoudig een arts bij u in de buurt. Als Expat klant heeft u kosteloos toegang tot deze handige app!

Expat Airdoctor 1

Veelgestelde vragen over onze Zakenreisverzekering