Zakenreisverzekering Collectief

Met onze Zakenreisverzekering Collectief zijn al uw medewerkers op reis beschermd tegen de belangrijkste risico’s.

Wat is een collectieve zakenreisverzekering?

Een medewerker die voor uw bedrijf op reis is, loopt verschillende risico’s. Zo kan zijn bagage gestolen worden of kan hij onderweg ziek worden. Met onze Zakenreisverzekering Collectief zijn de belangrijkste risico’s gedekt. Zo kunnen uw medewerkers en uzelf met een gerust hart zakelijk op reis. Reist alleen u internationaal? Of slechts een of twee van uw werknemers? Kijk dan ook eens naar onze Individuele Zakenreisverzekering. Met deze verzekering zijn ook particuliere reizen en gezinsleden verzekerd.

De Goudse werkt met gespecialiseerde adviseurs die u precies kunnen vertellen welk zakenreispakket het beste past bij uw bedrijf.

De voordelen

Al je zakelijke reizen verzekerd

Je verzekert in een keer alle zakenreizen van je medewerkers en jezelf voor jouw bedrijf. Ook een stagiair die meegaat op een zakelijke reis is verzekerd.

Inclusief 5 dagen privédekking

Wil jij of een van je medewerkers een paar dagen extra verblijven na de zakelijke reis? Dan profiteer je van 5 dagen extra dekking.

Volledige dekking in gebieden met code oranje

Zakelijke reizen zijn vaak belangrijk voor een onderneming. We vinden daarom dat we ook dekking moeten bieden voor deze reizen in gebieden met code oranje. Aan de andere kant wordt een negatief reisadvies niet zonder goede reden afgegeven. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent en dat je rekening houdt met de risico's.
In het kort

Wat verzekert onze Zakenreisverzekering Collectief? 

Wel verzekerd

 • Bagage, ook zakelijke goederen gedekt
 • Annuleringskosten
 • Buitengewone kosten
 • Rechtsbijstand
 • Geneeskundige kosten (optioneel)
 • Ongevallen (optioneel)
 • Automobilistenhulp (optioneel)
 • Avontuurlijke sporten (optioneel)

Niet verzekerd

 • Schade die ontstaat door deelname aan vechtpartijen of ruzies
 • Schade die ontstaat in verband met het gebruik van alcohol of drugs
 • Schade die ontstaat door de uitoefening van gevaarlijke bedrijfs- of beroepswerkzaamheden
 • Schade die ontstaat door gevaarlijke sporten
 • Schade die ontstaat door zelfdoding of een poging daartoe door een verzekerde

Wat is verzekerd bij de Zakenreisverzekering Collectief?

Met de Zakenreisverzekering Collectief verzeker je in één keer alle zakenreizen die voor je bedrijf worden gemaakt. Dus de reizen van eigenaren, directie én werknemers. De Zakenreisverzekering Collectief heeft standaard werelddekking. Als je na de zakelijke reis nog een paar dagen privé wilt blijven, dan is er gedurende vijf dagen nog dekking met deze verzekering. En als je tijdens de reis een avontuurlijke sport beoefent dan is dit ook verzekerd. Je collectieve zakenreisverzekering bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen: Bagage, Buitengewone kosten, Rechtsbijstand en Annuleringskosten. Je kunt daarnaast kiezen voor Geneeskundige kosten en Ongevallen. Hieronder lees je er meer over.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Je Zakenreisverzekering Collectief heeft een ruime dekking. Maar wanneer een verzekerde (jij of een medewerker) naar een risicogebied reist waarvoor de rijksoverheid de code oranje of rood heeft afgegeven ben je niet verzekerd. Als de verzekerde al in zo’n risicogebied is op het moment waarop de rijksoverheid code oranje of code rood afgeeft, heb je wel dekking. Deze dekking duurt tot het moment dat de verzekerde het gebied zou kunnen hebben verlaten.

Je bent niet verzekerd voor reizen in Nederland naar of van een vakantieverblijf van jezelf (of van de medeverzekerden) en ook niet voor het verblijf in Nederland in een vakantieverblijf van jezelf (of van de medeverzekerden). Ook is er geen dekking als de schade is ontstaan doordat een verzekerde een misdrijf pleegt, in het bezit is van wapens of deze gebruikt of de schade heeft veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid. En we vergoeden geen schade die ontstaat:

 • door deelname aan vechtpartijen of ruzies door een verzekerde;
 • in verband met het gebruik van alcohol of drugs door een verzekerde;
 • in verband met de uitoefening van gevaarlijke bedrijfs- of beroepswerkzaamheden door een verzekerde, zoals beroepsmatig duiken;
 • door gevaarlijke sporten uitgeoefend door een verzekerde;
 • door zelfdoding of een poging daartoe door een verzekerde.

Wij vergoeden nooit schade die bestaat uit misgelopen inkomsten of boetes.


Wat kost het?

Wat kost de Zakenreisverzekering Collectief?

De premie wordt vooraf bepaald op basis van het aantal geschatte reisdagen per jaar van jou en alle werknemers samen. Na afloop van ieder verzekeringsjaar vragen wij het daadwerkelijke aantal zakelijke reisdagen op. Wij kunnen dan de premie naverrekenen en zo nodig aanpassen.
Aantal reisdagen Premie per reisdag
De eerste 249 reisdagen € 3,00
Voor reisdag 250 tot en met 499 € 2,55
Voor reisdag 500 en meer € 2,10
 • Heb je werknemers die tijdens de zakelijke reis technische uitvoerende werkzaamheden uitvoeren, dan kan er een opslag worden berekend.
 • De minimumpremie is € 350,- per polis.
 • Het meeverzekeren van een werknemer en zijn gezin voor privéreizen kost € 100,- per gezin per jaar.
 • Bedragen zijn exclusief 21% assurantiebelasting.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Voorwaarden Zakenreisverzekering Collectief

Ben je al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor jou een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op je polisblad. Als je een eerdere versie nodig hebt, dan helpt je onafhankelijke adviseur je hier graag aan.

 

Veelgestelde vragen over onze Zakenreisverzekering Collectief