Kortlopende Reisverzekering

Heerlijk er tussenuit, u heeft er vast veel zin in! Of u nu de zon opzoekt of de sneeuw, met de Kortlopende Reisverzekering van De Goudse gaat u goed verzekerd met vakantie. Deze verzekering is geldig voor de periode dat uw vakantie duurt en dekt alle belangrijke vakantierisico’s. Gaat u vaker op vakantie? Dan is de Doorlopende Reisverzekering voordeliger.

Belangrijkste voordelen

  • Passende oplossing dankzij keuze uit 3 varianten
  • Ook af te sluiten voor annuleringskosten

Wat is de Kortlopende Reisverzekering?

Gaat u af en toe op vakantie, alleen of met uw gezin? Of gaat u met anderen op vakantie en wilt u allemaal op één polis zijn verzekerd? Dan kan onze Kortlopende Reisverzekering voor u een prima oplossing zijn. U bent dan alleen verzekerd voor de reis die u opgeeft. Waarvoor u precies verzekerd bent hangt af van de onderdelen die u kiest (zoals geneeskundige kosten) en voor de  variant die u heeft gekozen (Economy, Comfort of Royal Class). Door deze keuzemogelijkheden krijgt u een dekking en premie die passen bij uw persoonlijke situatie.

U kunt de verzekering ook afsluiten als u alleen annuleringskosten wilt verzekeren.

Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

De Kortlopende Reisverzekering biedt een ruime dekking als u tijdens uw vakantie onverwacht iets overkomt. U kiest voor Europa- of Werelddekking, al naar gelang uw bestemming. Onder Europa vallen ook de landen die grenzen aan de Middellandse Zee (zoals Turkije, Israël, Egypte, Marokko en Tunesië).

U kunt de verzekering gebruiken om alleen annuleringskosten te verzekeren. Zie hieronder. U kunt de verzekering ook gebruiken als ‘gewone’ reisverzekering, met of zonder dekking voor annulering. In dat geval maken de onderdelen Bagage en Buitengewone kosten altijd deel uit van uw verzekering.

Bagage

U kunt uw bagage per persoon verzekeren voor € 2.000,- (Economy Class), € 3.000,- (Comfort Class) of € 5.000,- (Royal Class). Per voorwerp kan een apart maximum gelden, dat ook afhankelijk is van de gekozen dekking. Voor horloges is het maximum bijvoorbeeld € 200,-, € 300,- of € 500,- en voor fietsen is dat € 225,-, € 350,- of € 450,-. De volledige lijst met voorwerpen en vergoedingen vindt u in onze polisvoorwaarden. We vergoeden nooit meer dan de dagwaarde.

U heeft ook extra dekkingen. Bijvoorbeeld voor schade die u per ongeluk toebrengt aan uw hotel of ander verblijf.

Buitengewone kosten

Wordt u tijdens uw vakantie getroffen door pech, ziekte of een calamiteit? Dan bent u verzekerd voor de extra kosten die dit met zich meebrengt. Zoals de kosten:
  • voor een langer verblijf omdat u door een staking uw geplande vliegreis niet kunt maken;
  • om bij overlijden in het buitenland uw stoffelijk overschot naar Nederland te brengen;
  • van vervoer onder medische begeleiding als u ter plekke niet behandeld kunt worden;
  • om bij een vermissing u en/of uw gezinsleden op te sporen.

U ziet in de voorwaarden (onderaan deze pagina) wat er nog meer verzekerd is en wanneer u precies recht heeft op een vergoeding.

Annuleringskosten

Soms kan een reis die u al heeft geboekt en betaald toch niet doorgaan, bijvoorbeeld vanwege ziekte of ontslag. Het is dan extra vervelend als u dat geld kwijt bent. Met het onderdeel Annuleringskosten krijgt u dan uw kosten vergoed tot maximaal de reissom die u van tevoren heeft opgegeven als verzekerd bedrag (maximaal € 10.000,-). In de polisvoorwaarden kunt u lezen welke ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen onder deze dekking vallen.

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

U kunt uw verzekering uitbreiden met dekking voor geneeskundige kosten, ongevallen, wintersport en avontuurlijke sporten. Ook kunt u de dekking voor annulering uitbreiden met dekking voor een plaatsvervanger .
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd? 

Uw Kortlopende Reisverzekering heeft een ruime dekking. Maar wij vergoeden niet alles. U moet zelf goed op uw bezittingen passen. Als u niet zorgvuldig bent geweest en daardoor schade heeft door diefstal of verlies, dan vergoeden wij dat niet. U kunt zelf veel doen om vervelende situaties te voorkomen. Draag bijvoorbeeld geld, pasjes en reisdocumenten op 'bedekte' wijze bij u in een borst- of buiktasje en houd zo veel mogelijk lichamelijk contact met camera’s en tassen. En laat uw waardevolle spullen, geld en belangrijke documenten niet onbeheerd achter, maar gebruik kluisjes (als die aanwezig zijn).

Wij vergoeden ook niet als de schade verband houdt met het gebruik van alcohol of drugs of deelname aan een vechtpartij. Of als de schade ontstaat tijdens een zakelijke reis. In de polisvoorwaarden kunt u lezen wat wij wel en niet vergoeden.
Wat kost het? 

Wat kost het?

Afhankelijk van de bestemming van uw reis kiest u voor Europa- of Werelddekking. Daarna kiest u uit de varianten Economy Class, Comfort Class of Royal Class. De keuzes die u maakt gelden voor zowel de standaardonderdelen (Buitengewone kosten en Bagage) als voor de eventuele aanvullende dekkingen die u kiest.

Premie per persoon per dag*
Soort kosten en gebied Economy Class Comfort Class Royal Class
Buitengewone kosten
en bagage Europa*
€ 1,10 € 1,40 € 1,70
Buitengewone kosten
en bagage Wereld*
€ 1,80 € 2,15 € 2,50
Geneeskundige
kosten Europa
€ 0,15 € 0,15 € 0,15
Geneeskundige
kosten Wereld
€ 0,25 € 0,25 € 0,25
Ongevallen Europa
en Wereld
€ 0,15 € 0,15 € 0,15
Wintersport en
avontuurlijke sporten
€ 1,00 € 1,00 € 1,00
Annuleringskosten* 5% van de verzekerde reissom**    
Plaatsvervanger 1% van de verzekerde reissom**    

*Er komt nog assurantiebelasting bij voor de onderdelen die met een sterretje zijn gemarkeerd.
**U kunt maximaal een reissom verzekeren van € 10.000,-.
Voor de Kortlopende Reisverzekering geldt een minimale premie van € 10,-.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vindt u onze meest actuele voorwaarden. Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft kunt u die bij ons opvragen via claims@goudse.com.

Veelgestelde vragen over Kortlopend reis