IXXI in Den Bosch
IXXI in Den Bosch

Collectieve WIA-verzekeringen

Met onze Collectieve WIA-verzekeringen biedt u financiële zekerheid aan werknemers die arbeidsongeschikt raken.

Wat is een collectieve WIA-verzekering?

Arbeidsongeschiktheid kan grote gevolgen hebben voor het inkomen van een werknemer. Ondanks de WIA-uitkering van de overheid waar hij recht op heeft. Een WIA-uitkering is meestal een stuk lager dan het inkomen dat uw medewerker gewend is. In het ergste geval zakt hij af naar bijstandsniveau. Met onze Collectieve WIA-verzekeringen zorgt u als werkgever voor een aanvulling op het inkomen van uw arbeidsongeschikte werknemer. U kiest zelf welke dekking u biedt. Bovendien helpt een persoonlijke WIA-coach uw zieke werknemer bij re-integratie.
In het kort

Wat verzekert u met onze Collectieve WIA-verzekeringen? 

Wel verzekerd

  • Inkomenszekerheid voor uw werknemers. U bepaalt zelf hoeveel inkomenszekerheid u biedt.
  • Preventie- en re-integratieondersteuning om uw personeel maximaal inzetbaar te houden.

Niet verzekerd

  • Arbeidsongeschiktheid door opzet.
  • Werknemers die al ziek of arbeidsongeschikt zijn bij de start van de verzekering of het dienstverband (als dat later is).
  • Er is geen recht op een uitkering als een werknemer een halfjaar na de start van deelname aan de verzekering ziek wordt en dit te verwachten was.

Wat kost een collectieve WIA-verzekering (WIA-premie)?

De premie hangt af van de verzekering(en) en opties die u kiest, de sector waarin uw bedrijf werkzaam is en de opbouw van uw personeelsbestand. De minimumpremie is € 250,- per jaar. De premie is fiscaal aftrekbaar. Eventuele uitkeringen aan werknemers zijn belast. U kunt de premie zelf betalen. Maar u kunt die ook (gedeeltelijk) inhouden op het brutosalaris van uw werknemers.

Sluit u naast WIA-verzekering(en) andere personeelsverzekeringen? Dan kan uw pakketkorting oplopen tot 10%. Daarnaast betaalt u bij twee of meer verzekeringen uit dit pakket geen toeslag bij termijnbetaling. Wilt u weten wat een collectieve WIA-werknemersverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

WGA-groot

WIA-werknemersverzekering op maat

Voor elk percentage arbeidsongeschiktheid bestaat weer een andere WIA-werknemersverzekering. Hieronder vindt u ons aanbod. U kiest zelf welke zekerheid u uw werknemers biedt. Daarbij kunt u de verzekeringen ook combineren.

WIA-aanvullingsverzekering: 1% tot 35% arbeidsongeschikt

De WIA-aanvullingsverzekering onder 35% biedt een uitkering aan werknemers die geen WIA-uitkering ontvangen omdat ze minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn. De verzekering biedt twee, drie of vijf jaar lang een uitkering van 20% van het laatstverdiende loon tot maximaal de WIA-loongrens (€ 66.956,94 in 2023).

WGA-gatverzekering Plus: 35% tot 80% arbeidsongeschikt

De WGA-gatverzekering Plus geeft de zekerheid van een inkomen van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens (€ 66.956,94 in 2023) tot aan de AOW-leeftijd (tenzij anders afgesproken met de werkgever).

Voor leden van Bouwend Nederland ontwikkelde De Goudse een WGA-gatverzekering Plus op maat.

WIA-aanvullingsverzekering boven de WIA-loongrens (WIA-excedentverzekering): 35% t/m 100% arbeidsongeschikt en inkomen boven de WIA-loongrens

De WIA-aanvullingsverzekering boven de WIA-loongrens biedt een uitkering die afhangt van het percentage arbeidsongeschiktheid en de dekking die u kiest. Hierdoor kan de uitkering uiteenlopen van 28% t/m 80% van het salarisdeel boven de WIA-loongrens van € 66.956,94 (2023) tot aan de AOW-leeftijd.

Duidelijke informatie voor uw werknemers

Duidelijke informatie voor uw werknemers

WIA is ingewikkeld, dus hoe informeer ik mijn personeel hierover? Met deze WIA-film laat u uw werknemers zien welke gevolgen arbeidsongeschiktheid kan hebben op hun inkomen. Met de WIA-calculator kan iedere werknemer voor zichzelf inzien welke uitkering hij krijgt bij welk arbeidsongeschiktheidspercentage en welke oplossingen de collectieve WIA-werknemersverzekering biedt.
Bekijken

De voordelen

Oplossing voor elk arbeidsongeschiktheidspercentage

U bepaalt zelf hoeveel inkomenszekerheid u uw werknemers biedt.

Secundaire arbeidsvoorwaarde

Met onze Collectieve WIA-verzekeringen biedt u uw werknemers financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Persoonlijke WIA-coach

Onze WIA-coach biedt actieve re-integratieondersteuning.

Veelgestelde vragen over de Collectieve WIA-verzekeringen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023