IXXI in Den Bosch
IXXI in Den Bosch

Collectieve WIA-verzekeringen

Met onze Collectieve WIA-verzekeringen bied je financiële zekerheid aan werknemers die arbeidsongeschikt raken.

Wat is een collectieve WIA-verzekering?

Arbeidsongeschiktheid kan grote gevolgen hebben voor het inkomen van een werknemer. Ondanks de WIA-uitkering van de overheid waar hij recht op heeft. Een WIA-uitkering is meestal een stuk lager dan het inkomen dat je medewerker gewend is. In het ergste geval zakt hij af naar bijstandsniveau. Met onze Collectieve WIA-verzekeringen zorg je als werkgever voor een aanvulling op het inkomen van jouw arbeidsongeschikte werknemer. Je kiest zelf welke dekking je biedt. Bovendien helpt een persoonlijke WIA-coach je zieke werknemer bij re-integratie.
In het kort

Wat verzeker je met onze Collectieve WIA-verzekeringen?

Wel verzekerd

  • Inkomenszekerheid voor je werknemers. Je bepaalt zelf hoeveel inkomenszekerheid je biedt.
  • Preventie- en re-integratieondersteuning om jouw personeel maximaal inzetbaar te houden.

Niet verzekerd

  • Arbeidsongeschiktheid door opzet.
  • Werknemers die al ziek of arbeidsongeschikt zijn bij de start van de verzekering of het dienstverband (als dat later is).
  • Er is geen recht op een uitkering als een werknemer een halfjaar na de start van deelname aan de verzekering ziek wordt en dit te verwachten was.

Wat kost een collectieve WIA-verzekering (WIA-premie)?

De premie hangt af van de verzekering(en) en opties die je kiest, de sector waarin je bedrijf werkzaam is en de opbouw van je personeelsbestand. De minimumpremie is € 250,- per jaar. De premie is fiscaal aftrekbaar. Eventuele uitkeringen aan werknemers zijn belast. Je kunt de premie zelf betalen. Maar je kunt die ook (gedeeltelijk) inhouden op het brutosalaris van je werknemers.

Sluit je naast WIA-verzekering(en) andere personeelsverzekeringen? Dan kan je pakketkorting oplopen tot 10%. Daarnaast betaal je bij twee of meer verzekeringen uit dit pakket geen toeslag bij termijnbetaling. Wil je weten wat een collectieve WIA-werknemersverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

WIA-werknemersverzekering op maat

Voor elk percentage arbeidsongeschiktheid bestaat weer een andere WIA-werknemersverzekering. Hieronder vind je ons aanbod. Je kiest zelf welke zekerheid je jouw werknemers biedt. Daarbij kun je de verzekeringen ook combineren.

WIA-aanvullingsverzekering: 1% tot 35% arbeidsongeschikt

De WIA-aanvullingsverzekering onder 35% biedt een uitkering aan werknemers die geen WIA-uitkering ontvangen omdat ze minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn. De verzekering biedt twee, drie of vijf jaar lang een uitkering van 20% van het laatstverdiende loon tot maximaal de WIA-loongrens (€ 71.628,84 in 2024).

WGA-gatverzekering Plus: 35% tot 80% arbeidsongeschikt

De WGA-gatverzekering Plus geeft de zekerheid van een inkomen van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens (€ 71.628,84 in 2024) tot aan de AOW-leeftijd (tenzij anders afgesproken met de werkgever).

Voor leden van Bouwend Nederland ontwikkelde De Goudse een WGA-gatverzekering Plus op maat.

WIA-aanvullingsverzekering boven de WIA-loongrens (WIA-excedentverzekering): 35% t/m 100% arbeidsongeschikt en inkomen boven de WIA-loongrens

De WIA-aanvullingsverzekering boven de WIA-loongrens biedt een uitkering die afhangt van het percentage arbeidsongeschiktheid en de dekking die je kiest. Hierdoor kan de uitkering uiteenlopen van 28% t/m 80% van het salarisdeel boven de WIA-loongrens van € 71.628,84 (2024) tot aan de AOW-leeftijd.

Duidelijke informatie voor je werknemers

Duidelijke informatie voor je werknemers

WIA is ingewikkeld, dus hoe informeer ik mijn personeel hierover? Met deze WIA-film laat je jouw werknemers zien welke gevolgen arbeidsongeschiktheid kan hebben op hun inkomen. Met de WIA-calculator kan iedere werknemer voor zichzelf inzien welke uitkering hij krijgt bij welk arbeidsongeschiktheidspercentage en welke oplossingen de collectieve WIA-werknemersverzekering biedt.

Bekijken

De voordelen

Oplossing voor elk arbeidsongeschiktheidspercentage

Je bepaalt zelf hoeveel inkomenszekerheid je jouw werknemers biedt.

Secundaire arbeidsvoorwaarde

Met onze Collectieve WIA-verzekeringen biedt je jouw werknemers financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Persoonlijke WIA-coach

Onze WIA-coach biedt actieve re-integratieondersteuning.

Veelgestelde vragen over de Collectieve WIA-verzekeringen

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024