Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam

CAR- en Montageverzekering

Met onze doorlopende CAR- en Montageverzekering voor de bouw is vrijwel alle materiële schade die op de bouwplaats ontstaat verzekerd.

Wat is een CAR- en Montageverzekering?

Een hevige storm of vandalisme: er zijn talloze manieren waarop je bouwproject kan worden beschadigd. Een CAR- en Montageverzekering verzekert vrijwel alle materiële schade op de bouwplaats. Daarnaast zijn alle partijen meeverzekerd die betrokken zijn bij de bouw waaronder de architect, aannemer en onderaannemers zoals schilders, installateurs en stukadoors. Wel zo handig, want vaak is het niet helemaal duidelijk wie verantwoordelijk is voor de schade.
In het kort

Wat verzeker je met onze CAR- en Montageverzekering?

Wel verzekerd

 • Beschadiging aan het werk door brand, storm, diefstal of vandalisme
 • Diefstal van bouwmaterialen
 • Schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever die ontstaat tijdens het werk is standaard verzekerd tot € 500.000,-
 • Je bent verzekerd gedurende de bouw-/montagetermijn tot het moment van oplevering
 • Afhankelijk van het verzekerd bedrag van het werk kun je kiezen voor een bouw-/montagetermijn van 12, 18 of 24 maanden
 • Als je een onderhoudstermijn hebt afgesproken in het bestek of bouwovereenkomst, dan is schade na oplevering maximaal 12 maanden verzekerd
 • Je kunt maximaal 3 lopende werken meeverzekeren (inloopdekking)
 • Een CAR- en Montageverzekering kan alleen worden afgesloten in combinatie met een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven
 • Het eigen risico is minimaal € 500,- per gebeurtenis, afhankelijk van het gekozen verzekerd bedrag van het werk

Niet verzekerd

 • Schade door opzet of roekeloosheid
 • Schade door asbest
 • Andere schade dan reparatie- of vervangingskosten, zoals bedrijfsschade

CAR verzekering: keuze uit drie extra dekkingen

Naast de dekking voor het Werk en Bestaande eigendommen van de opdrachtgever heb je de keuze uit drie aanvullende dekkingen. Wat houden deze dekkingen in?

Hulpmaterieel

Je verzekert noodzakelijke hulpmaterialen tegen schade of diefstal. Denk aan gereedschappen, machines, werktuigen, keten en loodsen. Ook het hulpmaterieel van jouw onderaannemers is verzekerd.

Transport

Je verzekert beschadiging of diefstal van bouw- en hulpmaterialen die bestemd zijn voor de bouw.

Eigendommen van directie en personeel

Met deze dekking verzeker je de privé-eigendommen van de bouwdirectie en het personeel tegen beschadiging of diefstal. Het gaat om spullen die tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op het bouwterrein aanwezig zijn en voor het werk worden ingezet.

Wat kost een CAR- en Montageverzekering?

De kosten van een CAR-verzekering zijn afhankelijk van de totale jaaromzet van de verzekerde werken, het gekozen verzekerd bedrag van het werk en de bouw-/montagetermijn en gekozen extra dekkingen.

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemer
Jaaromzet verzekerde werken
€ 1.500.000,-
Het werk
€ 100.000,-
Bouw-/montagetermijn
12 maanden
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
€ 500.000,-
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
€ 10.000,-
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´
€ 5.000,-

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemer
Jaaromzet verzekerde werken
€ 1.500.000,-
Het werk
€ 100.000,-
Bouw-/montagetermijn
12 maanden
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
€ 500.000,-
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
€ 10.000,-
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´
€ 5.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Jaaromzet verzekerde werken
Het werk
Bouw-/montagetermijn
Verzekerd bedrag 'Bestaande eigendommen opdrachtgever'
Verzekerd bedrag 'Hulpmateriaal´
Verzekerd bedrag ´Eigendommen directie en personeel´

De CAR-verzekering maakt onderdeel uit van ons MKB-pakket CompleetVerzekerd Bouw. Afhankelijk van je keuzes profiteer je van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je verzekeringsadviseur kan je hier meer over vertellen.

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wil je weten wat een CAR- en Montageverzekering voor jouw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Voor wie is de CAR- en Montageverzekering?

Onze CAR- en Montageverzekering is voor (hoofd)aannemers en onderaannemers. Alle partijen die betrokken zijn bij de bouw zijn meeverzekerd waaronder de architect, aannemer en onderaannemers zoals schilders, installateurs en stukadoors.

CAR verzekering aannemer

Als (hoofd) aannemer ben je eindverantwoordelijk voor het bouwproject en kun je eigenlijk niet zonder een CAR-verzekering. Want: wat als je onderaannemer geen goed werk oplevert of tijdens de bouw schade veroorzaakt aan eigendommen van jouw opdrachtgever? Een CAR-verzekering dekt deze schade, ongeacht of de onderaannemer aansprakelijk wordt gesteld voor de schade of niet.

CAR verzekering onderaannemer

Ben je onderaannemer? Ook dan is het verstandig om een CAR-verzekering af te sluiten voor je aandeel in het werk. Als er schade ontstaat op de bouwplaats kan er namelijk discussie ontstaan over de vraag op wiens CAR-polis de schade mag worden geclaimd. Ook kan je opdrachtgever (de hoofdaannemer) een hoog eigen risico op zijn eigen CAR-verzekering aan je doorberekenen waardoor je toch geconfronteerd wordt met hoge kosten.

De voordelen

Alle materiële schade verzekerd

Vrijwel alle materiële schade op de bouwplaats is verzekerd, of die nu is veroorzaakt door bouw-, montage- of installatiewerkzaamheden. Ook diefstal van bouwmaterialen.

Snelle schadeafwikkeling

Grote schade (tot € 50.000,-) wordt ter plekke vastgesteld door een onafhankelijk deskundige. Als je het eens bent met het bedrag, staat dit binnen enkele dagen op je rekening.

Doorlopende verzekering

Alle projecten die je uitvoert vallen onder dezelfde verzekering. Je hoeft dus geen aparte verzekering af te sluiten voor elk project dat je uitvoert.

Veelgestelde vragen CAR- en Montageverzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024