Pensioenen

Vereniging Gepensioneerden De Goudse


Op deze pagina vindt u aan pensioen en pensioenregelingen gerelateerde onderwerpen.

Pensioenreglementen

Het Pensioenreglement van St. Pensioenfonds Goudse van 1 januari 2001 en het Pensioenreglement van Goudse Verzekeringen Services B.V. van 1 januari 2019 zijn opgenomen in het DownloadcentrumNaast de reglementen voor pensioenuitvoerder Zwitserleven zijn ook die voor Lifesight opgenomen. Deze zijn ook in het Downloadcentrum te vinden.

Nabestaandenpensioen en AOW-uitkering

De commissie Pensioenen en Financiële Zaken werd geconfronteerd met een vraag over de AOW-uitkeringen en het (nabestaanden) aanvullend pensioen na overlijden van een partner. Na uitzoeken van de rond deze vragen ontstane problematiek leek het de commissie goed om de consequenties met betrekking tot de pensioenen na het overlijden van een partner  eens op een rijtje te zetten.

Een eerste vraag die gesteld moet worden is of u (beiden) duidelijk voor ogen hebt hoe uw financiële situatie er uitziet na het overlijden van de gepensioneerde of de partner. Duidelijkheid hierover bij u beide voorkomt veelal “onnodige financiële problematiek”.
Het artikel vindt u in het Downloadcentrum.

Universeel pensioenoverzicht (UPO)

Algemene informatie
Algemene informatie over het universeel pensioenoverzicht (UPO) vindt u bij Zwitserleven via deze link. Om bij Zwitserleven uw UPO op te kunnen halen heeft u een DigiD nodig, lees hier alles over DigiD.

Inzien of downloaden
Voor het inzien of downloaden van uw UPO's en eventuele andere documenten dient u deze link te gebruiken! U moet daar dan eerst inloggen met uw DigiD.
  1. Nadat u bent ingelogd worden uw documenten opgehaald;
  2. selecteer bij 'Kies document' de optie 'Uniform Pensioenoverzicht';
  3. stel de 'Datum vanaf' in op 1 januari 2015;
  4. activeer de rode knop 'Toon Documenten';
  5. bij 'Overzicht documenten' verschijnen één of meerdere documenten;
  6. druk dan op een link 'download' op een document te zien.

Pensioen bij scheiding

Het artikel 'Pensioen: van jou, van mij, van ons allebei' van José Mast gaat over pensioen bij scheiding en is oorspronkelijk op 04-10-2016 gepubliceerd op www.plusonline.nl.

Enige tijd geleden heeft omroep MAX in een TV programma aandacht besteed aan een pensioenprobleem (nieuws dd 24-03-2016). Dit ging specifiek over een nabestaandenpensioen, waarbij sprake was van een scheiding.

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) is tijdelijk van toepassing van 1-1-2021 t/m 31-12-2025 en maakt onderdeel uit van de CAO. Het is dus een overbrugging naar het pensioen voor medewerkers die vervroegd uittreden.

Lees alles over de Regeling in het artikel onder Informatie over pensioenen in het Downloadcentrum.