Rechtsbijstandverzekering voor particulieren (Natura)

U kunt in allerlei situaties belanden waarin u juridisch advies nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsconflicten, huurgeschillen, verkeersongevallen en koopovereenkomsten die niet worden nagekomen. Een advocaat rekent al gauw € 225,- per uur. De Goudse biedt u een betaalbare oplossing.

Belangrijkste voordelen

 • Zeer complete verzekering
 • Rechtshulp van het onafhankelijke BrandMR

Wat is de Rechtsbijstandverzekering Particulier Natura?

Met de Rechtsbijstandverzekering Particulier Natura is uw hele gezin verzekerd van deskundige rechtshulp bij vrijwel alle juridische problemen. De rechtsbijstand wordt verleend door Brandmeester Advocaten en Juristen (BrandMR). BrandMR behandelt uw zaak altijd zelf. Ook wanneer uw zaak tot een procedure leidt. Deze kosten worden allemaal vergoed. Als u toch een eigen advocaat wilt voor een procedure, dan geldt een eigen bijdrage van € 50,- per uur en wordt er maximaal € 10.000,- vergoed. Of maximaal € 5.000,- per gebeurtenis in het geval van een conflict over een reis en/of het verhalen van personen- en zaakschade buiten Europa.

De Rechtsbijstandverzekering Particulier Natura is opgebouwd uit een basisdekking en diverse aanvullende dekkingen. Hierdoor kunt u zelf kiezen waarvoor u verzekerd wilt zijn.
Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

U krijgt geen vergoeding in geld maar concrete hulp van BrandMR. U kunt ook juridisch advies vragen als er nog geen conflict is. In de basisdekking bent u in ieder geval verzekerd voor conflicten over:
 • consumenten- en onderwijszaken. Hieronder vallen onder andere:
  - reisovereenkomsten;
  - overeenkomsten met telecom- of energiebedrijven;
  - koopovereenkomsten, behalve voor onroerende zaken en vervoermiddelen (mee te verzekeren met dekkingen Wonen en Verkeer);
  - overeenkomsten voor aankopen via internet;
  - overeenkomsten over medische behandeling;
  - conflict met een onderwijsinstelling of over studiefinanciering.
 • niet-consumentenzaken: aankopen op handelsplatformen.
 • deeleconomie: geschillen over zaken die privépersonen aan anderen ter beschikking stellen.
 • lidmaatschap van een vrijetijds-, gezelligheids- of sportvereniging.
U kunt uw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Voor de volgende dekkingen geldt een maximale dekkingssom voor externe kosten van € 10.000,- (incl. btw) per gebeurtenis.
 • Inkomen en arbeid
 • Wonen
 • Verkeer
 • Belasting en vermogen
 • Personen-, familie- en erfrecht
Het conflict moet minimaal om € 250,- gaan. Bij een lager bedrag verleent BrandMR geen rechtsbijstand, maar heeft u wel recht op advies.
Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

De volgende aanvullende dekkingen zijn mogelijk
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Soms kunt u geen beroep doen op deze verzekering. Bijvoorbeeld als u de gebeurtenis kon voorzien bij het afsluiten van deze verzekering of als het om een strafzaak gaat. Wilt u precies weten wat wel en niet verzekerd is? Lees dan de polisvoorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost het?

Wij bieden u een uitstekende verzekering tegen een prima premie. U profiteert van een extra scherpe premie als u meerdere verzekeringen combineert in het Privé Pakket Online; de korting kan oplopen tot 10%. Uw adviseur maakt graag een offerte voor u.
Hoe meld ik een zaak?

Hoe meld ik een zaak?

U kunt een zaak aanmelden bij BrandMR. Dat gaat via een online meldingsstraat. Dit kunt u doen op de website van BrandMR.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vindt u onze meest actuele voorwaarden. Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, levert uw onafhankelijke adviseur die graag.