Rechtsbijstandverzekering voor particulieren

Waarom de Rechtsbijstandverzekering?

U kunt in allerlei situaties belanden waarin u juridisch advies nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsconflicten, huurgeschillen, verkeersongevallen en koopovereenkomsten die niet worden nagekomen. Een advocaat rekent al gauw € 180,- per uur. De Goudse biedt u een betaalbare oplossing.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Zeer complete verzekering
 • particulier-vinkje
  Rechtshulp van het onafhankelijke BrandMR

Wat is de Rechtsbijstandverzekering Particulier?

Met de Rechtsbijstandverzekering Particulier is uw hele gezin verzekerd van deskundige rechtshulp bij vrijwel alle juridische problemen. De rechtsbijstand wordt verleend door het onafhankelijke Brandmeester Advocaten en Juristen BV. BrandMR behandelt uw zaak in principe zelf. Zo nodig worden derden ingeschakeld. U kunt dan ook zelf een advocaat aandragen.

Deze verzekering is opgebouwd uit een basisdekking en diverse aanvullende dekkingen. Hierdoor kunt u zelf kiezen waarvoor u verzekerd wilt zijn.
Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

U krijgt geen vergoeding in geld maar concrete hulp van BrandMR. U kunt ook juridisch advies vragen als er nog geen conflict is. In de basisdekking bent u in ieder geval verzekerd voor conflicten over:
 • consumenten- en onderwijszaken. Hieronder vallen onder andere:
  - reisovereenkomsten;
  - overeenkomsten met telecom- of energiebedrijven;
  - koopovereenkomsten, behalve voor onroerende zaken en vervoermiddelen (mee te verzekeren met dekkingen Wonen en Verkeer);
  - overeenkomsten voor aankopen via internet;
  - overeenkomsten over medische behandeling;
  - conflict met een onderwijsinstelling of over studiefinanciering.
 • lidmaatschap van een vrijetijds-, gezelligheids- of sportvereniging.

U kunt uw verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Voor de volgende dekkingen geldt een maximale dekkingssom voor externe kosten van € 50.000,- (incl. btw) per gebeurtenis.
 • Inkomen en arbeid
 • Wonen
 • Verkeer
 • Belasting en vermogen
 • Personen-, familie- en erfrecht

Het conflict moet minimaal om € 175,- gaan. Bij een lager bedrag verleent BrandMR geen rechtsbijstand maar heeft u wel recht op advies. U kunt ervoor kiezen dat de grens niet ligt bij € 175,- maar bij € 1.000,-. U krijgt dan premiekorting.

U heeft vrije advocaatkeuze in overleg met SRK. Voor de kosten van een advocaat van BrandMR geldt er geen maximum. Voor externe kosten geldt op de basisdekking geen maximum verzekerd bedrag. Behalve voor een conflict over een reis en het verhalen van personen- en zaakschade buiten Europa. Hiervoor zijn de externe kosten gedekt tot € 5.000,- per gebeurtenis.
Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

De volgende aanvullende dekkingen zijn mogelijk.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Soms kunt u geen beroep doen op deze verzekering. Bijvoorbeeld als u de gebeurtenis kon voorzien bij het afsluiten van deze verzekering of als het om een strafzaak gaat. Wilt u precies weten wat wel en niet verzekerd is? Lees dan de polisvoorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost het?

Wij bieden u een uitstekende verzekering tegen een prima premie. U profiteert van een extra scherpe premie als u meerdere verzekeringen combineert in het Privé Pakket Online; de korting kan oplopen tot 10%. Uw adviseur maakt graag een offerte voor u.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vindt u onze meest actuele voorwaarden. Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, levert uw onafhankelijke adviseur die graag.