Huwelijksdagverzekering 

Waarom de Huwelijksdagverzekering?

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven, wordt wel eens gezegd. Alles moet perfect geregeld zijn. En dat geldt ook als u een huwelijksjubileum viert. Maar wat als u onverwacht het feest moet uitstellen of het helemaal niet door kan gaan? Bijvoorbeeld omdat u, uw partner, of een van de (groot)ouders of een getuige plotseling ernstig ziek wordt? Of omdat de feestlocatie plotseling niet meer gebruikt kan worden vanwege een brand?
De teleurstelling van het afgelaste feest is niet te voorkomen. Maar de financiële tegenvaller gelukkig wel. Met de Huwelijksdagverzekering!

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Voorkom financiële klap
 • particulier-vinkje
  Ruime dekking: zaalhuur, band, vervoer, etc.
 • particulier-vinkje
  Ook dekking als het feest wél doorgaat

Wat is de Huwelijksdagverzekering?

U bent als bruidspaar waarschijnlijk al maanden bezig met de voorbereiding van uw feest.
Maar wat als er onverwachts iets gebeurt waardoor het niet door kan gaan, of moet worden uitgesteld? Met deze verzekering voorkomt u de financiële tegenvaller.
Wacht niet te lang met afsluiten. Dit kan namelijk tot 3 maanden voor het huwelijksfeest.
Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

Als het feest onverwacht moet worden uitgesteld of afgelast, dekt de Huwelijksdagverzekering de volgende kosten.
 • Bruidskleding die u huurt voor uzelf of voor de bruidskinderen.
 • Huur van uw trouwvervoer.
 • Kosten van de feestzaal en catering die u heeft ingehuurd.
 • Foto- en videograaf.
 • Muziekband of andere artiesten.

De kosten voor gekochte bruidskleding vergoeden wij als de bruid of bruidegom overlijdt binnen de periode waarin de verzekering dekking geeft. Dus vanaf de ingangsdatum tot en met de dag van het huwelijk. En duurt het feest meerdere dagen? Dan geldt natuurlijk de laatste dag van het feest. U bepaalt zelf het totaalbedrag dat u verzekert.

Ook als het feest wél gewoon doorgaat, biedt uw Huwelijksdagverzekering zekerheid.
Schade aan kleding van bruid, bruidegom, bruidsmeisjes en -jonkers is namelijk ook gedekt. Net zoals schade aan de huwelijkscadeaus. Samen tot een maximum van maar liefst € 2.500,-. Voor de cadeaus geldt de dekking ook nog op de dag na het huwelijksfeest.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Uw Huwelijksdagverzekering biedt u veel zekerheid. Maar wij verzekeren niet alles. Schade die opzettelijk wordt veroorzaakt, is bijvoorbeeld niet gedekt. Hieronder volgen de twee belangrijkste uitsluitingen die specifiek gelden voor de Huwelijksdagverzekering.
 • Wij keren niet uit als het feest niet doorgaat vanwege ernstige ziekte van u of één van uw familieleden, en u of de betreffende persoon dit al wist bij het aanvragen van de verzekering. Dit geldt ook als deze persoon als gevolg hiervan overlijdt.

  Voorbeeld
  De oma van de bruid heeft voor het aanvragen van de verzekering een hartaanval gekregen en het is onzeker hoe het herstel verloopt. Door haar hartklachten kan zij de bruiloft niet bijwonen. Dit valt niet onder de dekking.
  Stel dat de oma al jaren hartklachten heeft en hiervoor onder behandeling is. De situatie is goed onder controle. Een week voor de bruiloft overlijdt zij
  onverwacht aan een hartaanval. Dit overlijden valt wel onder de dekking.

 • Wij vergoeden niet als het feest moet worden afgelast of uitgesteld vanwege een zwangerschap of bevalling van een familielid. Als het gaat om complicaties bij de zwangerschap van de bruid is er wel dekking. 
U kunt de Huwelijksdagverzekering afsluiten wanneer u en uw partner jonger zijn dan 75 jaar.
Wat kost het?

Wat kost het?

Hoeveel u voor uw huwelijksdag of jubileumfeest uitgeeft, bepaalt u natuurlijk zelf. En dat kan behoorlijk oplopen. Denk alleen maar aan de kosten van de bruidskleding, het feest, de muziek, fotograaf en bloemen. Al die kosten bij elkaar opgeteld vormen het verzekerde bedrag.
De Huwelijksdagverzekering biedt u de keuze uit acht pakketten, zodat het bedrag perfect aansluit op uw situatie.
Verzekerd bedrag Premie*
€   2.500,- €   35,-
€   5.000,- €   70,-
€    7.500,-  € 105,-
€ 10.000,- € 140,-
€ 12.500,- € 175,-
€ 15.000,- € 210,-
€ 17.500,- € 245,-
€ 20.000,- € 280,-
* Premies zijn exclusief poliskosten (€ 3,75) en assurantiebelasting; de minimumpremie is € 35,-.
Wilt u een ander bedrag verzekeren? Bijvoorbeeld omdat u die dag extra groot wilt vieren?
Dan kunt u via uw adviseur een offerte op maat aanvragen.
Belangrijk! Zorgt u er wel voor dat het verzekerde bedrag afgestemd is op alle kosten die u voor uw huwelijksdag maakt. Zo voorkomt u onderverzekering!
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Hieronder vindt u onze meest actuele voorwaarden. Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, levert uw onafhankelijke adviseur die graag.

Algemene Voorwaarden Huwelijksdagverzekering
Aanvullende Voorwaarden Huwelijksdagverzekering