Huwelijksdagverzekering

Je bruiloft komt er bijna aan, een heel belangrijke en misschien wel de meest kostbare dag van je leven. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Maar wat als je bruiloft niet kan doorgaan of moet worden uitgesteld, omdat jij, je partner of een belangrijke gast ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt? Of wat als er iets met de trouwlocatie gebeurt of de cateraar failliet gaat? Dankzij onze Huwelijksdagverzekering blijf je dan – en in nog veel meer situaties – niet met de kosten zitten. We hebben een passende oplossing voor elk type bruiloft binnen Nederland.

Belangrijkste voordelen

 • Als je huwelijk niet doorgaat, blijf je niet met de kosten zitten
 • Ook schade aan bruidskleding en cadeaus is verzekerd tot maximaal € 2.500,- als voldaan is aan de voorwaarden

Voor welke gelegenheden is de Huwelijksdagverzekering?

 • jubileum
  Bruiloft
 • trouwen
  Huwelijksjubileum
 • partner
  Geregistreerd partnerschap
quote-huwelijksdagverzekering
quote-huwelijksdagverzekering
‘Onze bruiloft was zó mooi... en ja, ook erg prijzig. Eigenlijk heel logisch om zo’n dag te verzekeren. Zeker omdat het niet duur is.’
Tiemen en Linda Booijink uit Luttenberg

Wat kost een huwelijksdagverzekering?

Wat is de Huwelijksdagverzekering?

Je bent als bruidspaar waarschijnlijk al maanden bezig met de voorbereiding van je feest. Maar wat als er onverwachts iets gebeurt waardoor het niet door kan gaan, of moet worden uitgesteld? Met deze verzekering voorkom je de financiële tegenvaller.
Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

Het kan zijn dat je huwelijk niet kan doorgaan of moet worden uitgesteld, omdat jij, je partner of bijvoorbeeld een familielid zeer ernstig ziek wordt, een zeer ernstig ongeluk krijgt of zelfs overlijdt. Of bijvoorbeeld omdat er iets met de trouwlocatie gebeurt waardoor die ongeschikt wordt om het huwelijk te vieren of de cateraar onvoorzien failliet gaat. De Huwelijksdagverzekering dekt dan bijvoorbeeld de kosten van:
 • (gehuurde) bruidskleding van jezelf, partner en bruidskinderen;
 • gehuurd trouwvervoer;
 • de gehuurde trouwlocatie en catering;
 • de ingehuurde foto-/videograaf;
 • en ook andere naar redelijkheid gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor het opnieuw drukken van kaarten.

Ook als het huwelijk wel gewoon doorgaat, heb je wat aan de Huwelijksdagverzekering. Want ook schade aan (gehuurde) bruidskleding en huwelijkscadeaus is verzekerd tot maximaal € 2.500,- als voldaan is aan de voorwaarden.

Overigens geldt de verzekering ook als iemand van het Koninklijk Huis overlijdt binnen vijf dagen voor je huwelijk, of wanneer door extreme weersomstandigheden het openbaar vervoer in Nederland geheel of bijna geheel stilgelegd wordt. En er is ook dekking wanneer er een epidemie uitbreekt waardoor je huwelijk moet worden afgebroken, uitgesteld of afgelast, maar dan is de dekking wel beperkt.

Lees voor de exacte dekkingen de voorwaarden.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Huwelijksdagverzekering heeft een ruime dekking, maar niet alles is verzekerd. Hieronder een aantal voorbeelden.

Je bent niet verzekerd als het huwelijk niet kan doorgaan door een ernstige ziekte terwijl die al bij de aanvraag bekend was.
 • Voorbeeld
  De oma van de bruid heeft voor het aanvragen van de verzekering een hartaanval gekregen en het is onzeker hoe het herstel verloopt. Door haar hartklachten kan zij de bruiloft niet bijwonen. Dit valt niet onder de dekking.
  Stel dat de oma al jaren hartklachten heeft en hiervoor onder behandeling is. De situatie is goed onder controle. Een week voor de bruiloft overlijdt zij onverwacht aan een hartaanval. Dit overlijden valt wel onder de dekking.

En je bent er ook niet voor verzekerd als je de huwelijkslocatie niet (op tijd) kunt boeken, of als het feest niet kan doorgaan omdat je niet op tijd een vergunning hebt.

De huwelijksreis is bewust niet meeverzekerd, omdat die vaak al gedekt is op een (doorlopende) reis/annuleringsverzekering. En je bent alleen verzekerd voor een bruiloft in Nederland.

Een volledige lijst van de uitsluitingen vind je in de voorwaarden.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Voorwaarden Huwelijksdag

Heb je de Huwelijksdagverzekering al afgesloten? Dan kan voor jou een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op je polisblad. Als je een eerdere versie nodig hebt, helpt je onafhankelijke adviseur je daar graag aan.