Huwelijksdagverzekering 

Waarom de Huwelijksdagverzekering?

Je bruiloft komt er bijna aan, een heel belangrijke en misschien wel de meest kostbare dag van je leven. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Maar wat als je bruiloft niet kan doorgaan of moet worden uitgesteld, omdat jij, je partner of een belangrijke gast ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt? Of wat als er iets met de trouwlocatie gebeurt of de cateraar failliet gaat?

Dankzij onze Huwelijksdagverzekering blijf je dan – en in nog veel meer situaties – niet met de kosten zitten. We hebben een passende oplossing voor elk type bruiloft binnen Nederland.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Als je bruiloft niet doorgaat, blijf je niet met de kosten zitten
 • particulier-vinkje
  Ook bruidskleding en cadeaus verzekerd

Corona en uw Huwelijksdagverzekering

Kan ik op dit moment een Huwelijksdagverzekering aanvragen?
Op dit moment kan dat helaas niet. De coronacrisis brengt veel onzekerheid met zich mee. Het is onduidelijk hoelang die crisis gaat duren, maar het is niet uitgesloten dat we er nog vele maanden mee te maken hebben. Dat maakt het risico dat een feest of huwelijk moet worden afgelast voor ons onacceptabel groot. Wij betreuren het zeer dat wij dit besluit hebben moeten nemen maar er is op dit moment helaas geen andere mogelijkheid.
Ik heb een lopende Huwelijksdagverzekering van De Goudse. Blijft deze van kracht?
Uiteraard blijven verzekeringen die al zijn afgesloten gewoon van kracht.
Dekt de verzekering corona-gerelateerde annuleringen?
Als uw huwelijk of feest niet kan doorgaan omdat de overheid dit verbiedt is er dekking. Maar wij vergoeden niet alles. Lees voor de exacte dekkingen de voorwaarden.
Wilt u een beroep doen op uw verzekering?
Neem dan contact op met uw adviseur.
Ik wil mijn bruiloft uitstellen of annuleren vanwege de geldende preventiemaatregelen. Worden deze kosten vergoed?

Nee, dit valt niet onder de dekking. Sinds 1 juli zijn de regeringsmaatregelen versoepeld. Dit betekent dat bruiloften door kunnen gaan, met inachtneming van de preventiemaatregelen. Wij rekenen erop dat u samen met de beheerder van de locatie er alles aan doet om hier een passende oplossing voor te vinden.

Lukt dit niet en kiest u er nu voor om de bruiloft toch uit te stellen waardoor de kans op schade wordt beperkt? Dan denken wij graag met u mee over hoe we hierin ons steentje kunnen bijdragen. Overleg dan eerst met ons om teleurstelling achteraf te voorkomen. U kunt ons in deze situatie bellen op (0182) 544 415 of mailen naar schadeverzekering@goudse.com.

Welke regels er gelden per 1 juli leest u op de website van de rijksoverheid.

Voor welke gelegenheden is de Huwelijksdagverzekering?

 • jubileum
  Bruiloft
 • trouwen
  Huwelijksjubileum
 • partner
  Geregistreerd partnerschap
quote-huwelijksdagverzekering
quote-huwelijksdagverzekering
‘Onze bruiloft was zó mooi... en ja, ook erg prijzig. Eigenlijk heel logisch om zo’n dag te verzekeren. Zeker omdat het niet duur is.’
Tiemen en Linda Booijink uit Luttenberg

Wat is de Huwelijksdagverzekering?

Je bent als bruidspaar waarschijnlijk al maanden bezig met de voorbereiding van je feest.
Maar wat als er onverwachts iets gebeurt waardoor het niet door kan gaan, of moet worden uitgesteld? Met deze verzekering voorkom je de financiële tegenvaller.
Wat is verzekerd?

Wat is verzekerd?

Het kan zijn dat je bruiloft niet kan doorgaan of moet worden uitgesteld, omdat jij, je partner of een belangrijke gast erg ziek wordt, een ongeluk krijgt of zelfs overlijdt. Of bijvoorbeeld omdat er iets met de trouwlocatie gebeurt of de cateraar failliet gaat. De Huwelijksdagverzekering dekt dan de kosten van:
 • bruidskleding van jezelf, partner en bruidskinderen
 • trouwvervoer
 • trouwlocatie en catering
 • foto-/videograaf
 • dj, band of andere artiesten
 • en ook andere naar redelijkheid gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor het opnieuw drukken van kaarten

Ook als het feest wél gewoon doorgaat, heb je wat aan de Huwelijksdagverzekering. Want ook schade aan huwelijkscadeaus en bruidskleding is verzekerd.

Overigens geldt de verzekering ook als iemand van het Koninklijk Huis overlijdt binnen vijf dagen voor je bruiloft, er een epidemie uitbreekt, er iets met de trouwlocatie gebeurt, er extreme weersomstandigheden zijn of de toegang tot de locatie is versperd.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Huwelijksdagverzekering heeft een ruime dekking, maar niet alles is verzekerd. Hieronder een aantal voorbeelden.

Je bent niet verzekerd als het huwelijk niet kan doorgaan door een ernstige ziekte terwijl die al bij de aanvraag bekend was. 

 • Voorbeeld
  De oma van de bruid heeft voor het aanvragen van de verzekering een hartaanval gekregen en het is onzeker hoe het herstel verloopt. Door haar hartklachten kan zij de bruiloft niet bijwonen. Dit valt niet onder de dekking.
  Stel dat de oma al jaren hartklachten heeft en hiervoor onder behandeling is. De situatie is goed onder controle. Een week voor de bruiloft overlijdt zij onverwacht aan een hartaanval. Dit overlijden valt wel onder de dekking.


En je bent er ook niet voor verzekerd als je de huwelijkslocatie niet (op tijd) kunt boeken, of als het feest niet kan doorgaan omdat je niet op tijd een vergunning hebt. 

De huwelijksreis is bewust niet meeverzekerd, omdat die vaak al gedekt is op een (doorlopende) reis/annuleringsverzekering. En je bent alleen verzekerd voor een bruiloft in Nederland.

Een volledige lijst van de uitsluitingen vind je in de voorwaarden.

Wat kost het?

Wat kost het?

De premie is maar een klein percentage van de totale kosten van je bruiloft.

Bereken je premie:

verzekerd bedrag/100 + € 35
(excl. 21% assurantiebelasting)
Je bepaalt zelf het verzekerde bedrag. Meestal is dat gelijk aan het totaalbedrag van je bruiloft.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Voorwaarden Huwelijksdag

Heb je de Huwelijksdagverzekering al afgesloten? Dan kan voor jou een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op je polisblad. Als je een eerdere versie nodig hebt, helpt je onafhankelijke adviseur je daar graag aan.