Ziekteverzuim leidt tot kosten en druk op uw organisatie en kan zelfs leiden tot een verhoging van uw WIA-premie, als een zieke medewerker niet goed wordt geholpen om te re-integreren. Goed verzuimmanagement levert meer op dan alleen een verlaging van ziektekosten. Denk bijvoorbeeld aan verhoging van de productiviteit van uw medewerkers, een betere werksfeer, minder personeelsverloop, minder wervings- en selectiekosten en een betere concurrentiepositie. Voorkomen is dus in vele opzichten beter dan genezen. Vandaar deze training.
Voor een goede aansluiting op uw onderneming, kunt u voorafgaand een casus uit uw praktijk aanleveren bij de trainer. Tijdens de training krijgt u dan direct praktische tips. Aan het einde van de training ben u als horecaondernemer of -medewerker bekend met:
- uw verplichtingen in het kader van verzuimpreventie, zoals het contract met de arboarts/bedrijfsarts, het opstellen van een RI&E en het opstellen van arbobeleid;
- uw tools (verplicht en onverplicht) om verzuim te voorkomen;
- de partijen bij een verzuimtraject en wat zij kunnen doen om verzuim te voorkomen. Denk aan de vertrouwenspersoon, preventiemedewerker, arboarts/bedrijfsarts, het UWV en de Arbeidsinspectie;
- de signalen van (frequent kortdurend) ziekteverzuim en het voorkomen van dit verzuim;
- de mogelijkheden om u te verzekeren voor de kosten van ziekteverzuim.
Voordelen
Na de training weet u wat uw plichten en mogelijkheden zijn. U kunt de diverse gesprekken effectief voeren (o.a. telefonische ziekmelding, frequent verzuimgesprek, preventief gesprek) en kunt omgaan met psychisch (privé-gerelateerd) verzuim.
Vraag aan