De Battery-box

Wat is een Battery-box?

Wat is een Battery-box?

De Battery-box is een veilige box die bekroond is voor zijn innovatief en gepatenteerd design, robuuste stijl, functionaliteit en actualiteit. Het is een laadcompartiment waar een e-bike-, e-scooter- of gelijksoortige Lithium-ion accu veilig in kan worden opgeladen en opgeslagen.

Wanneer een accubrand ontstaat kan de druk en de temperatuur in een accu-cel hoog oplopen en kan de cel openbarsten. Daarbij worden brandende delen weggeslingerd en komen zeer giftige gassen vrij. Zo’n gevaarlijke situatie noemen we een Thermal runaway. Gebeurt dit bij een accu die wordt opgeladen en opgeslagen in een Battery-box? De box zorgt dan voor controle van het vuur en de explosieve druk én voor afvoer van de giftige rookgassen naar buiten.

Voordelen

Pluspunten van de Battery-box zijn onder meer dat:


  • de boxen stapelbaar/modulair zijn;
  • het aantal boxen kan meegroeien met de behoefte van het bedrijf;
  • de boxen het aantal accu’s compartimenteren;
  • de box een worst-case-scenario overlaad-test heeft doorstaan, waarbij de box is getest met 2x960 Wh en de XL-box tot 3.200 Wh vermogen;
  • bij brand in één box, de accu’s in de andere boxen gewoon geschikt voor gebruik blijven;
  • de medewerkers en het bedrijf brand en schade blijven bespaard.

Tevens heeft Battery Control bij de Battery-box een bewuste keuze gemaakt om de lader in een separaat compartiment te plaatsen dan waar de batterijen worden geladen. De lader kan door zijn verhoogde temperatuur ook een ontstekingsbron worden.

De Battery-box is een product van Battery Control. Dit bedrijf is in 2019 gestart door drie Nederlandse ondernemers die ervan dromen om de wereld een beetje veiliger te maken en al een lange pioniersweg hebben doorlopen. Battery Control verkoopt, levert en installeert haar boxen inmiddels binnen verschillende sectoren en wil accuveiligheid creëren voor de groeiende urban- en micro-e-mobiliteit van de toekomst.

De battery-box

Prijs

Product

Prijs

Battery-box (standaard)  € 799,-
Battery-box XL  € 1.249,-

Voor de voor-inspectie en installatie worden kosten berekend. Bij aankoop van de Battery-box worden de kosten van voor-inspectie op de prijs in mindering gebracht.

Offerte

Voor meer informatie en/of een offerte kunt u terecht bij info@battery-control.nl. 

Andere producten in deze categorie die ook interessant zijn

  • Transport-box. Dit is een inbouwversie van de Battery-box in bestelauto’s, bedoeld om lithium-ion accu’s veilig te vervoeren.

In samenwerking met

Logo Battery Control