Tom Kunen van Pub & Grill De Kantine in Asten
Tom Kunen van Pub & Grill De Kantine in Asten

Een AOV afsluiten in de horeca?

Horeca • Bedrijfsrisico’s

"Een AOV kost misschien veel, maar ik heb nu wel de zekerheid dat het goed geregeld wordt."

In januari sloot Tom Kunen van De Kantine Pub & Grill in Asten een arbeidsongeschiktheidsverzekering. "Mijn vriendin en zoontje waren de aanleiding."

Een pub en grill voor iedereen. Dat had Tom Kunen voor ogen toen hij in 2015 met eetcafé De Kantine begon. Overdag richt hij zich op gezinnen en ’s avonds organiseert hij evenementen: van een quizavond tot een bierpongtoernooi. Hij is de gastheer van de pub, en springt bij waar nodig.

"Ik houd van een pub waar iedereen binnen kan lopen en waar van alles gebeurt. Mijn ideeën probeer ik te vertalen naar De Kantine. Asten is een rijk horecadorp, maar er was nog geen pub die evenementen organiseert en waar je verrassend goed kon eten."

Nieuwe investeringen De Kantine

De Kantine krijgt steeds meer de vorm die hij in gedachten heeft. Hij richt zich meer op voetbalwedstrijden en speciaalbieren. En binnenkort komt carnaval eraan. "Carnaval is fijn, die inkomsten gebruik ik om weer nieuwe investeringen te doen, zoals het kopen van een pooltafel of nieuw tv-scherm."

Zo bouwt hij door aan zijn horecazaak. Hoewel hij er niet graag aan denkt, kan het zijn dat hem iets overkomt. Een ongeluk of ongeval waardoor hij niet meer in staat is om nieuwe plannen te maken en uit te voeren. Dan komt zijn zaak misschien wel langzaam tot stilstand. Iets wat Tom wil voorkomen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

"Als je alleen voor jezelf praat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering minder belangrijk. Maar ik heb een vriendin en een zoontje. Zij zijn de primaire reden dat ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb afgesloten. Het kost een hoop geld, dat wel. Je moet een afweging maken of dat het waard is of niet. Mijn adviseur Assurantiekantoor Schriks is een betrouwbare partij, zij hebben me geholpen met deze afweging."

Ontsteking in arm

Tom heeft een rijk horecaverleden en kent het klappen van de zweep. Zo ontmoette hij tijdens zijn vorige horecabaan een eigenaar van een eetcafé in Zuid-Holland. Ze liep te lang rond met een ontsteking in haar arm en lag er voor een jaar uit.

AOV, goed geregeld

Hij heeft zich daarom laten verzekeren tot aan zijn 67e, zodat hij hiervoor gedekt is. Bovendien is zijn premie dan beter betaalbaar. "Ik denk wel dat mijn tent kan blijven draaien als ik er tijdelijk niet ben. Ik heb goed personeel waarop ik kan bouwen. Al zit daar wel wat haken en ogen aan. Het personeel komt en gaat. Een AOV kost misschien veel, maar ik heb nu wel de zekerheid dat het goed geregeld wordt."

 

Voordelen van een AOV

  • U krijgt hulp om weer aan het werk te gaan. Bijvoorbeeld met een coachingstraject of door uw werkplek aan te passen
  • U kunt gratis de Persoonlijke Gezondheidscheck doen van Niped. Zo weet u precies hoe u ervoor staat 
  • U en uw gezinsleden worden gecoacht door ICAS, juist als u nog niet arbeidsongeschikt bent

Twijfelt u nog? 

Bespreek uw situatie met een adviseur

Verzekeringen voor de horeca