Doorlopende Reisverzekering

Heerlijk er tussenuit, u heeft er vast veel zin in! Of u nu de zon opzoekt of de sneeuw, met de Doorlopende Reisverzekering van De Goudse gaat u goed verzekerd met vakantie. De verzekering is bedoeld voor personen en gezinnen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan. Gaat u niet zo vaak op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering waarschijnlijk voordeliger.

Zeven onderdelen
De Doorlopende Reisverzekering bestaat uit diverse onderdelen. De volgende onderdelen zijn altijd meeverzekerd: Buitengewone kosten, Medische kosten, Ongevallen, Rechtsbijstand en Automobilistenhulp. U kunt daarnaast kiezen of u ook de onderdelen Bagage en Annuleringskosten meeverzekert.

De verzekering kan voor het hele gezin worden afgesloten. Ook als de kinderen volwassen zijn en nog niet getrouwd zijn, kunnen zij meeverzekerd blijven. Zij moeten dan wel inwonend zijn of voor een voltijdstudie op kamers wonen of in een verpleeginrichting wonen.

Wanneer bent u verzekerd?

U bent verzekerd vanaf het moment dat u vertrekt vanuit uw woning in Nederland tot het moment dat u terugkeert in uw woning.

Doet het ertoe hoe lang ik op reis ga?

Ja, u bent maximaal 120 aaneengesloten dagen verzekerd. Als u langer van huis bent, bent u dus niet meer verzekerd vanaf de 121e dag.

Voor reizen voor een stage en/of studie geldt een kortere verzekerde reisduur van maximaal 15 dagen.

U bent niet verzekerd tijdens:
- een zakelijke reis (Kijk bij onze Zakenreisverzekering);
- een daguitje in Nederland;
- bezoek aan familie, vrienden of kennissen in Nederland;
- een reis naar of van onderkomens in Nederland van uzelf of van andere verzekerden;
- een verblijf in onderkomens in Nederland van uzelf of van andere verzekerden;
- naar een risicogebied waarvoor de overheid de code oranje of rood heeft afgegeven. Als u al in zo’n risicogebied bent als de overheid de code oranje of rood afgeeft dan heeft u wel dekking. Deze dekking duurt tot het moment dat u het gebied zou kunnen hebben verlaten. Voor de code oranje geldt dat u wel dekking heeft als u deel uitmaakt van een
georganiseerde groepsreis.

Hoe lang loopt deze verzekering?

De eerste looptijd is een jaar. Na dit jaar wordt de verzekering jaarlijks verlengd met een jaar.

Wanneer kan ik opzeggen?

Tijdens de eerste twaalf maanden kunt u niet opzeggen. Daarna kunt u de verzekering dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van een maand.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

U kunt wijzigingen doorgeven aan uw adviseur.

Welke wijzigingen moet ik doorgeven?

Het is belangrijk dat u alle wijzigingen doorgeeft die van belang (kunnen) zijn voor uw verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing of een verandering in de samenstelling van uw gezin.

Hoe kan ik een schade doorgeven?

Hier leest u hoe u een schade kunt melden.

Waar vind ik meer informatie?

In de polisvoorwaarden leest u precies wat uw rechten en uw plichten zijn. Wilt u meer algemene informatie? Kijk dan op vanatotzekerheid.nl op de pagina op-reis.

Print deze pagina