Voordegroei en VoordeAdviseur

Voordegroei en VoordeAdviseur

Verzekeringsmaatschappijen De Goudse en Nh1816 bundelden hun krachten. Samen met financieringsplatform Voordegroei lanceerden ze een fonds voor het intermediair onder de naam VoordeAdviseur. Veel advieskantoren willen zelfstandig blijven of een overname doen, maar missen daarvoor de financiële middelen. VoordeAdviseur biedt hiervoor nu een oplossing. Sinds de lancering van het mandaat zijn er al tientallen aanvragen bij VoordeAdviseur binnengekomen. Adviseurs zijn enthousiast over het initiatief van het fonds. 

De voorwaarden van VoordeAdviseur in het kort:

  • Uw financieringsbehoefte ligt tussen € 100.000,- en € 1.000.000,-.
  • Er is sprake van een positieve kasstroom.
  • U bent bereid om persoonlijk mee te tekenen voor een deel van de lening.
  • De looptijd is maximaal 10 jaar.
  • De lening is boetevrij af te lossen.

Faken deed dus zaken met Voordegroei. Na een paar gesprekken kon de deal voor de overname van het kantoor uit Emmen worden rondgemaakt. Belangrijkste argumenten om met VoordeAdviseur in zee te gaan? Om te beginnen waren dat de aflossingsvoorwaarden. 'Ik kan de lening over een langere periode terugbetalen, wat tot lagere maandlasten leidt. Extra aflossen kan in het fonds VoordeAdviseur bovendien boetevrij. Dit geeft mijn bedrijf veel flexibiliteit', zegt Faken. Ook de snelheid van handelen noemt hij als pluspunt. 'Daarnaast is het contact heel persoonlijk. Je krijgt mensen aan de telefoon zonder lang te hoeven wachten of veel met elkaar te mailen.'

Een reuzesprong
En zo maakte deze ondernemer in korte tijd de reuzesprong van eenpitter naar een advieskantoor met zes mensen en drie locaties: Zwolle, Emmen en Steenwijk. Hij had een kleine drie jaar geleden niet kunnen vermoeden dat het met zijn bedrijf zo snel zou gaan. 'Ik wil met Brink Bedrijfsverzekeringen gestaag groeien, zonder de persoonlijke benadering uit het oog te verliezen. Toegankelijkheid is één van onze kernwaarden.’ En daar herkennen wij ons bij De Goudse helemaal in.