Goudse Academy

PE-sessie: Geen gedoe met personeel

Waarom deze bijeenkomst?
Is het werken met personeel een zegen of een vloek? De juridische kant van personeel is niet uw corebusiness. Maar als u vooraf kennis van zaken heeft, is de kans groter dat u problemen vooraf zo veel mogelijk voorkomt of op z’n minst herkent. Als u gebruikmaakt van Google weet u niet altijd of informatie wel betrouwbaar is of inmiddels zelfs gedateerd is. Daarom leert u nu in één dag op een praktische manier de belangrijkste ins & outs van het arbeidsrecht.

Praktische informatie

Start  29 september 2022
Locatie Afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden kunnen we zeggen of deze sessie bij ons op kantoor in Gouda of online gegeven wordt.
Kosten € 295,- per deelnemer
Tijden 10.00 - 17.00 uur
Docent Suzanne Meijers
Dagen 1 dag
PE-punten 6 PE-punten (RVI-register)

Voor wie bedoeld?
U bent werkzaam als adviseur of geïnteresseerd in arbeidsrecht. 

Methodiek
In deze sessie leert u aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en op een interactieve manier hoe u het arbeidsrecht in uw voordeel laat werken. Er is voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen cases en om te leren van elkaars ervaringen. 

Tijdsinvestering
Alle actuele thema’s worden op 1 dag behandeld. 

Het resultaat en de leerdoelen
U bent na het volgen van deze bijeenkomst op de hoogte van:

 • het arbeidsrecht in algemene zin, vanaf het aannemen van personeel tot eventueel ontslag;
 • het voorkomen van arbeidsrechtelijke problemen en het oplossen daarvan.

Programma
In deze bijeenkomst laat Suzanne Meijers zien hoe het arbeidsrecht op een praktische manier werkt. Van het aannemen van personeel tot en met het afscheid nemen ervan en alles er tussenin.

 • Wat is personeel?
  Verschillende typen arbeidsrelaties komen aan bod: stagiairs, uitzendkrachten, payrollkrachten, zzp’ers, oproepkrachten en werknemers met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde en voor onbepaalde tijd.
 • Hoe zit het met arbeidsvoorwaarden?
  Wat is reëel en wat is wettelijk verplicht? Naast loon en vakantiegeld zijn er natuurlijk meer arbeidsvoorwaarden.
 • Wat staat er in de arbeidsovereenkomst en wat heeft u eraan?
  Verschillende bedingen komen aan bod, van proeftijdbeding tot concurrentiebeding.
 • Waarom een bedrijfsreglement?
  Het is niet de bedoeling om een document te maken en dat daarna in de la te leggen. Daar heeft niemand wat aan, maar wat dan wel?
 • Hoe werkt het met verlof?
  Het onderwerp vakantiedagen is bekend. Maar het is ook belangrijk om te weten hoe het precies zit en de blik te verbreden naar andere vormen van verlof, zoals kortdurend zorgverlof en tijd-voor-tijd.
 • Hoe zit het met personeel en privacy?
  Sinds een paar jaar is de term AVG niet meer weg te denken. Privacy werkt door op de werkvloer: van geluidsopnames tot datalekken en veelvuldig internetgebruik.
 • Wat als personeel ziek wordt?
  Het feit dat werknemers ziek kunnen worden, is de reden waarom veel ondernemers niet starten met personeel. Twee jaar lang doorbetalen zonder dat er iets tegenover staat, is een grote drempel. Welke mogelijkheden bestaan er om op een goede manier om te gaan met zieke werknemers?
 • Arbeidsconflicten voorkomen en oplossen
  Natuurlijk zijn arbeidsconflicten nooit leuk. Die lost u het liefst zo snel en praktisch mogelijk op. Als het even kan met behoud van een goede onderlinge relatie. Dossieropbouw is ook niet altijd een negatief begrip, maar kan ook op een positieve manier.
 • Hoe werkt het met afscheid nemen van personeel?
  Als het toch niet lukt om het gezellig te houden of als een reorganisatie noodzakelijk is dan is het goed om te weten hoe dat zo efficiënt en goed mogelijk kan. Suzanne behandelt verschillende vormen van ontslag en vergoedingen.

Het deelnamebewijs
Wanneer u de bijeenkomst ‘Geen gedoe met personeel’ heeft afgerond, ontvangt u een bewijs van deelname. Wanneer u in het RVI-Register staat vermeld, worden PE-punten bijgeschreven.

Klik hier voor het inschrijfformulier