Verbreding aanbod MKB-leningen Voordegroei

Het financieringsplatform Voordegroei lanceert samen met OHV Vermogensbeheer een tweede MKB-fonds (naast het al bestaande Fresh Dutch SME Fund). Hiermee verruimen zij het aanbod en komt er aanvullend kapitaal beschikbaar voor passende financieringsproposities in het Nederlandse MKB.

Verruiming aanbod

Het tweede beleggingsfonds, het Fresh Closed SME Fund, bouwt voort op de beleggingsstrategie van het bestaande Fresh Dutch SME Fund. Ook het nieuwe fonds belegt in reeds bestaande Nederlandse MKB-bedrijven die klaar zijn voor de volgende stap. Deze bedrijven zoeken financiering voor bijvoorbeeld groei, innovatie, verduurzaming of verdere internationale expansie. Zekerheden worden gevraagd, maar in mindere mate dan bij het eerste fonds.

Met dit tweede fonds bieden wij aanvullende mogelijkheden voor die bedrijven die gaan versnellen en opschalen naar de volgende fase. Wij financieren op basis van cashflow. Het fonds biedt geen mogelijkheden voor bedrijven in de vroege startupfase. 

Kapitaal beschikbaar

Het Fresh Closed SME Fund, dat maximaal € 50 miljoen zal bedragen, wordt in de loop van 1 tot 2 jaar opgebouwd met passende leningen. In totaal verwachten wij uit dit tweede fonds circa 80 bedrijven te kunnen financieren, verspreid over alle sectoren en regio's in Nederland. 

Het Europees investeringsfonds (EIF) en de Nederlandse impactinvesteerder Invest-NL hebben een toezegging gedaan om hier € 30 miljoen in te investeren. Deze instelling heeft een zeer uitvoerige screening uitgevoerd op onze organisatie en processen en deze gevalideerd. Dit waardevolle keurmerk van onze propositie onderstreept de degelijkheid en robuustheid van onze organisatie. Naast institutionele investeerders kunnen ook vermogende particuliere investeerders in dit fonds beleggen, vanaf € 100.000,-

Meer informatie

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw relaties? Uw accountmanager vertelt u graag meer over deze faciliteit voor (de relaties van) Erkend MKB-adviseurs.