Cybercrime, maar liefst 60% van de ondernemers komt ermee in aanraking. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat ook uw relaties ermee te maken krijgen. Hieronder vindt u 9 veelvoorkomende voorbeelden van cybercrime in verschillende branches. Ook leest u hoe Cyberrisk van De Goudse dan helpt.
Cybercrime in het mkb
9 praktijkvoorbeelden
9 veelvoorkomende voorbeelden
Welke hulp biedt Cyberrisk?
- Bij Cyberrisk ontvangt uw relatie kosteloos de beveiligingssoftware Sophos. Sophos is de beste firewall, antivirus- en antimalware-oplossing en biedt uw relatie snelle en effectieve bescherming. Ook biedt het na een incident de mogelijkheid om te onderzoeken wat er is gebeurd (Root Cause Analysis).
- Hiermee is de ondernemer uitstekend beschermd. Maar overkomt hem toch wat? Dan is het belangrijk dat hij zo snel mogelijk de 24/7 Cyberrisk-desk belt voor adequate hulp.
- Experts van Vest Informatiebeveiliging doen onafhankelijk forensisch onderzoek om de oorzaak van de cybercrime te achterhalen. Ze verwijderen het virus, dichten het lek en helpen bij het herstel van schade die de cyberaanval of hackers hebben aangebracht. Ze helpen bij het terugzetten van de back-up (recovery).
- Cyberrisk vergoedt:
- de verweerkosten en biedt een vergoeding voor claims bij aansprakelijkheid;
- eventuele schade aan website, software of andere digitale eigendommen. Ook het verlies of diefstal van gegevens wordt vergoed en de reconstructie van verloren documenten;
- de misgelopen winst en kosten om reputatieschade te voorkomen;
- een eventuele boete van de Autoriteit Persoonsgegevens.
Wat vergoedt Cyberrisk niet?
- Cyberrisk biedt geen vergoeding voor losgeld. Het wordt afgeraden door de politie en Europol om losgeld aan criminelen te betalen. Bovendien biedt dat geen garantie dat cybercriminelen niet terugkeren.
- Daarnaast biedt Cyberrisk geen vergoeding voor materiële zaken, zoals computers, apparaten of (bedorven) goederen. Dit kan worden verzekerd met een Elektronica- of Inventaris/Goederenverzekering (koelschadedekking).