Gratis e-book voor ondernemers: 7 initiatieven voor gezonde en fitte medewerkers

Algemeen • Preventie

In dit e-book: 

  • 7 manieren om jouw personeel fit en gezond te houden
  • Praktische tips & uitleg over wet- en regelgeving
  • Bonus: een checklist om direct stappen te zetten

Download gratis e-book

Dit E-book opent direct in een PDF. Je hoeft geen gegevens achter te laten.

Waar gaat het E-book over?

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn het kloppend hart van jouw bedrijf. Ze zijn niet alleen energieker en minder vaak ziek, maar ook productiever. Daarnaast dragen ze bij aan een positieve werksfeer. Als ondernemer kun je jouw personeel op verschillende manieren ondersteunen bij het verbeteren van de vitaliteit, zowel op mentaal als lichamelijk vlak. Maar hoe pak je dat aan? De Goudse helpt je op weg met een gratis e-book.

Dit e-book staat boordevol inspirerende initiatieven op het gebied van vitaliteitsbevordering. Naast inspirerende praktijkvoorbeelden lees je over wet- en regelgeving. Daarnaast lees je tips die je direct kunt toepassen binnen jouw bedrijf. Zelfs als een voorbeeld niet direct op jouw situatie van toepassing lijkt, dagen we je uit om na te denken over wat je wél kunt doen.

Download het e-book via de button hieronder en lees wat jij kunt doen op het gebied van fietsvriendelijk beleid, vergadercultuur, sporten, gezond eten, stoppen met roken, verlof en workations. Laat je inspireren en zet de volgende stap naar een vitaler personeelsbestand. Ontdek ook de voordelen van onze Verzuimverzekering.

Download gratis e-book

Na het lezen van het e-book heb je o.a. antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de beste manier om je werknemers te stimuleren vaker de fiets te pakken? Welke fietsregelingen bestaan er? En wat is hiervan het effect op het fietsgebruik?
  • Wat kun je doen om de vergadercultuur binnen je bedrijf te veranderen? Hoe gaan andere bedrijven hiermee om? En werken ‘vergadervrije dagen’ nu echt?
  • Waarom bieden sommige bedrijven hun personeel onbeperkt vakantiedagen aan? Wat zijn de voordelen én nadelen? En hoe weet je of het iets voor jouw bedrijf is?
  • Wat moet je wel en juist niet doen om je werknemers betere keuzes te laten maken op het gebied van voeding en stoppen met roken? En hoe stimuleren andere bedrijven hun werknemers om vaker te sporten?
  • Wat zijn de verschillende manieren waarop je een workation kunt vormgeven? Hoe pakken andere bedrijven dit aan? Op welke wet- en regelgeving moet je letten? En hoe zit het met verzekeringen in het buitenland?

En dit is nog maar een greep uit de onderwerpen die aan bod komen…

Weinig tijd? Lees de checklist!

Ga dan direct naar de checklist achterin het e-book. Daar vind je per hoofdstuk een overzicht van de stappen die je als werkgever kunt ondernemen op het gebied van vitaliteit. De punten variëren van eenvoudige tips tot boeiende experimenten en grotere investeringen. Waarmee ga jij aan de slag?

Download gratis e-book

Wat kost een zieke medewerker?

Een zieke medewerker kost werkgevers gemiddeld € 260,- per dag, maar de kosten verschillen per bedrijf en per situatie. Benieuwd wat dit voor jou betekent? Met onze rekenhulp bereken je in enkele minuten de verzuimkosten van een of meer zieke medewerkers in jouw bedrijf.
Ga naar de rekenhulp

Ben jij voldoende voorbereid op ziek personeel?

Als ondernemersverzekeraar begrijpen wij dat onverwachte situaties zich kunnen voordoen. Hoe hard je ook werkt aan verzuimpreventie en vitaliteitsbevordering, ziekte onder medewerkers kan zich altijd aandienen. En wanneer dat moment aanbreekt, kun je op ons rekenen met onze verzuimverzekering. Deze verzekering zorgt voor loondoorbetaling en biedt de juiste verzuimbegeleiding en re-integratie.