Goudse Academy

PE-sessie: Risicomanagement en de medewerker

Waarom deze PE-sessie?
Binnen organisaties speelt risicomanagement een steeds belangrijkere rol. Maar hoe pak je dat aan? Welke stappen doorloop je? En hoe kun je dit succesvol doen? Voortdurende bijscholing is een must om bij te blijven in uw vakgebied en om uw klanten optimaal te kunnen adviseren. Deze PE-sessie helpt u daarbij.

Voor wie bedoeld? 
Deze sessie is bedoeld voor risk management consultants die hun kennis over risicomanagement nog verder willen vergroten. U bent intermediair, verzekeringsmakelaar of (mede)verantwoordelijk voor het risicomanagementbeleid binnen uw organisatie en hebt de opleiding GRMC afgerond. U staat geregistreerd in het Risicomanagementregister.

Methodiek
Wij bieden deze training aan in de vorm van een afwisselend, interactief college, waarin ruim de gelegenheid is eigen praktijksituaties in te brengen.

Tijdsinvestering
De training bestaat uit één digitale bijeenkomst van een dag. In de ochtend van 9.30 tot max. 12.00 uur en in de middag van 14.00 tot max. 16.30 uur.

Resultaat en leerdoelen
Deelnemers:

  • hebben na afloop van de opleiding kennis van de zorgplicht van de werkgever;
  • kunnen verbinding leggen tussen de doelstellingen van een organisatie en de rol van medewerkers;
  • kennen de risicomanagementcyclus;
  • weten per stap van de risicomanagementcyclus hoe ze die toe kunnen passen en hebben enkele handreikingen gehad om dit praktisch in te vullen;
  • hebben kennisgemaakt met enkele praktisch toepasbare principes van gedrag en gedragsverandering.

Programma
Het anticiperen op risico’s vraagt om een integrale benadering waarin alle factoren meegenomen kunnen worden. Tijdens deze PE-sessie kijken we naar risico’s die het succes van een organisatie beïnvloeden. De factor ‘medewerker’ is daarbij een belangrijke. We gaan daarom in op de juridische context van een organisatie in relatie tot de medewerkers (zorgplicht). We bespreken de zes stappen die u in een cyclus van risicomanagement doorloopt. Omdat het beheersen van risico’s staat of valt met de uitvoering door medewerkers gaan we aanvullend in op gedragsverandering.

Register
Met de deelname aan deze sessie verdient u 6 PE-punten voor het Risicomanagementregister.

Praktische informatie

Datum 28 mei 2021
Tijd 9.30 – max. 12.00 uur én 14.00 – max 16.30 uur
Docent Michiel Ober
Locatie digitaal via Zoom
Kosten € 310,- 
PE-punten 6 RM-register

       
Aanmelden en vragen
U kunt u aanmelden met het online aanmeldingsformulier. Heeft u vragen, neem dan contact op met uw accountmanager of met opleidingscoördinator Mitzie Vermeulen via goudseacademy@goudse.com.