Met ruim 800 vakgenoten en andere gasten vierden we onze verjaardag

Op dinsdag 2 april 2024 was het dan echt op de dag af 100 jaar geleden dat onze oprichter Geert Bouwmeester de eerste polis opmaakte van zijn verzekeringsbedrijf. We vierden dat die dag op een locatie die bij uitstek bij dat historische moment past, de Sint-Janskerk te Gouda. Tenslotte is onze geschiedenis nauw verbonden met de stad Gouda.

Uniek moment


Naast bestuur en management van De Goudse waren commissarissen, oud-medewerkers, certificaathouders en financieel adviseurs aanwezig, evenals vertegenwoordigers van diverse (maatschappelijke) organisaties, variërend van de gemeente Gouda tot eredivisieclub Sparta Rotterdam, en vele andere relaties. Alles bij elkaar zo'n 800 gasten die met elkaar het glas hieven op dit unieke moment in de tijd.

Nog altijd een familiebedrijf


Geert Bouwmeester, de huidige bestuursvoorzitter van De Goudse en de kleinzoon van die eerste Bouwmeester uit 1924, heette de aanwezigen welkom. En vertelde hun welke grote betekenis deze dag voor hem heeft. Hij bedankte ‘de vele duizenden medewerkers en adviseurs die de afgelopen honderd jaar bijdroegen aan de marktpositie die we vandaag innemen. Nog altijd een familiebedrijf, nog altijd zelfstandig en onafhankelijk. In de huidige verzekeringsmarkt is dat allesbehalve vanzelfsprekend.’

Springlevend


Na deze introductie klonk het speciaal voor dit jubileumjaar geschreven ‘Goudse lied’, alleen dan wel in een unieke, eenmalige uitvoering. Compleet met muzikale intermezzo’s, theatrale verrassingen en nóg twee toespraken, allemaal geïntegreerd tot één inspirerend schouwspel van licht, geluid, woord en beeld. Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda, feliciteerde familie, bestuur en medewerkers, en benadrukte de lange dienstverbanden die De Goudse met haar werknemers onderhoudt. ‘Een goed bedrijf is in de eerste plaats ook een goed werkgever.’ Hij noemde paars, de huisstijlkleur van De Goudse, een kleur van feest en eigenzinnigheid. ‘Vastgeroest zijn jullie nooit’, concludeerde hij. ‘Integendeel: het bedrijf is springlevend.’

Keus voor onafhankelijk adviseur


Felicitaties kwamen ook van Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs. Enno Wiertsema, directeur van de vereniging, sprak namens de adviseurs waardering uit voor de ‘rotsvaste overtuiging’ waarmee De Goudse kiest voor samenwerking met de onafhankelijk adviseur. ‘Dat is een keus voor de samenleving’, aldus Wiertsema. ‘Een keus om huishoudens en bedrijven veiligheid en zekerheid te bieden bij het managen van hun risico’s en financiën. De behoefte daaraan is enorm’.