Wat kost arbeidsongeschiktheid?

Wat kost arbeidsongeschiktheid in de horeca?

Veel horecaondernemers hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Zij vinden dit te duur en te ingewikkeld. En ze denken dat zij toch niet arbeidsongeschikt worden. Toch raakt 7% van de ondernemers arbeidsongeschikt. En 10% hiervan is langdurig arbeidsongeschikt.

Als u geen spaargeld of andere inkomstenbronnen heeft, dan heeft dit een enorme impact. Vaak blijft alleen de bijstand over. En dat terwijl ondernemers het bedrag vaak wel over hebben voor de sociale zekerheid van werknemers. Tijd voor een vergelijking.

Wat kost arbeidsongeschiktheid in de horeca?

Arbeidsongeschiktheid of sociale zekerheid? 

Arbeidsongeschiktheid of sociale zekerheid? 

Een werknemer in de horeca verdient bruto gemiddeld € 20.000,- per jaar. De totale kosten voor sociale zekerheid van een werknemer bedraagt € 2.323,-. Als u als ondernemer uw inkomen van €  20.000,- verzekert dan betaalt u € 1.882,-.

De werkgever betaalt dus € 441,- meer voor zijn werknemer met een salaris van € 20.000,- dan hij betaalt voor een AOV met een verzekerd bedrag van € 20.000,-  Bovendien is de dekking van een Ondernemers-AOV ook nog eens ruimer.
Wat kost arbeidsongeschiktheid?

3 voordelen van een Ondernemers-AOV

  • Duidelijkheid over uw uitkering
  • Persoonlijke coach van ICAS voor u en uw gezinsleden
  • Begeleiding bij re-integratie

Bereken de kosten voor uw situatie

Wilt u weten wat het kost als u arbeidsongeschikt raakt? Laat een adviseur de kosten voor uw situatie berekenen. Neem contact op met uw adviseur of vul uw postcode in en vind een adviseur die het beste bij uw bedrijf past.
Vind een andere adviseur

Vind een adviseur