Tom Kunen van Pub & Grill De Kantine in Asten
Tom Kunen van Pub & Grill De Kantine in Asten

Rechtsbijstand voor de horeca

Een conflict in de keuken, een leverancier die structureel te laat levert of problemen rondom vergunningen. Als horecaondernemer heb je vast weleens een conflict met een van je relaties. Bekijk hier welke risico’s je loopt op een zakelijk conflict en hoe je deze kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met je mee!

Belangrijkste risico’s

Arbeidsconflict

Hoe belangrijk je personeel ook voor je is, de relatie met je medewerkers kan altijd eindigen in een arbeidsconflict. Bijvoorbeeld bij het ontslag van een medewerker.

Afspraken niet vastleggen

Als je afspraken met personeel, leveranciers of de verhuurder van jouw pand niet goed vastlegt, kan dit later leiden tot een conflict.

Vergunningen

Lokale wet- en regelgeving kan leiden tot discussies en zelfs conflicten met de plaatselijke overheid. Zo kan de gemeente je een bouwvergunning voor de uitbreiding van jouw bedrijf weigeren. Of het terrassenbeleid wijzigt waardoor je de omvang van jouw terras moet verkleinen. En als je gemeente de sluitingstijden aanpast, kan het zijn dat je de deuren van jouw café voortaan een uur eerder moet sluiten.

Horecapand

Het huren van een bedrijfspand kan risico’s met zich meebrengen. Zo kunt een discussie krijgen met de verhuurder over de onderhoudskosten of wijzigingen die je wilt aanbrengen in jouw restaurant. Ook kun je onverwacht geconfronteerd worden met een flinke huurverhoging. Het is dan goed om te weten wat je rechten en plichten zijn.

Bespreek jouw risico's met een adviseur

Handige tips

  • Blijf up-to-date! Volg bekendmakingen van gemeente en provincie.
  • Heb je personeel? Zorg er dan voor dat je voldoende op de hoogte bent van het arbeidsrecht.
  • Leg mondelinge afspraken ook altijd schriftelijk vast.
  • Maak duidelijke afspraken met leveranciers en leg deze vast in contracten of inkoopvoorwaarden.
  • Twijfel je over een contract, overeenkomst of voorwaarden? Laat ze toetsen bij je rechtsbijstandsverzekeraar.
  • Laat je goed adviseren. Bijvoorbeeld over het risico op zakelijke conflicten.

Juridische hulp bij arbeidsconflicten

Juridische hulp bij arbeidsconflicten

In de horeca komen conflicten met een medewerker of tussen medewerkers het meest voor. Een uit de hand gelopen ruzie kan grote gevolgen hebben. Medewerkers raken hun zelfvertrouwen kwijt of melden zich ziek.

Bij een conflict wil je terug kunnen vallen op je arbeidscontract. Is deze wel waterdicht en op welke juridische valkuilen moet je letten? Met rechtsbijstand krijg je  juridische hulp van specialisten.

Advies bij dreigend conflict

Zij helpen je bij het opstellen van een waterdicht contract en geven je advies bij een dreigend conflict. Hiermee beperk je de risico’s en krijg je hulp als het toch tot een zakelijk conflict komt.
Themapagina mijn bedrijf

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024