Pieter Burger van Prospectt uit Gouda op vakbeurs ShowUp

Groothandel verzekeringen 

CompleetVerzekerd Groothandel

De groothandel is een belangrijke schakel. Zonder u kunnen uw klanten geen producten verkopen, bewerken of produceren. Daarom is het niet alleen voor uzelf maar ook voor uw klanten belangrijk dat u nadenkt over hoe uw bedrijf kan doordraaien na bijvoorbeeld een brand, het uitvallen van een koelinstallatie of het leveren van gebrekkige producten. 

Hieronder leest u over uw risico’s en hoe u deze kunt voorkomen en beperken. En over verzekeringen voor groothandels. Dit ontwikkelden we met ondernemers zoals u. Daarvoor gingen we in gesprek met brancheorganisaties, uw collega-ondernemers, leveranciers en klanten. 

Voor uw groothandel heeft u natuurlijk uw eigen wensen. Daarom bepaalt u zelf welke verzekeringen en diensten u binnen uw pakket afsluit. Met aantrekkelijke pakketkorting.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Product recall tot € 50.000,- meeverzekerd
 • particulier-vinkje
  Met Cyberrisk kunt u cybercrime voorkomen of beperken
 • particulier-vinkje
  Dekking stijgt mee met waarde goederen

Typische risico's voor groothandels

Productaansprakelijkheid


Als er iets mis is met uw product dan kan een klant hierdoor schade oplopen en moet u al uw producten terughalen. Dit kost u veel geld en u kunt hiervoor aansprakelijk worden gesteld.

Aanrijdingen met heftrucks


Wist u dat er jaarlijks maar liefst zo’n 1.700 ongelukken zijn met heftrucks? Vaak doordat er iemand loopt op hetzelfde pad van de heftruck, of omdat er geen duidelijke afscheiding is.

Uw klanten betalen niet (op tijd)


Klanten brengen geld in het laatje. Maar als ze dat niet (op tijd) doen, kunt u natuurlijk problemen krijgen. Een groot deel van alle faillissementen van groothandels wordt hierdoor veroorzaakt.

Gehackt voorraadsysteem


Op de deur van uw bedrijf zit een goed slot en waarschijnlijk heeft u ook een alarmsysteem. Maar hoe goed heeft u uw online omgeving beveiligd? Via een link in een e-mail kunnen hackers eenvoudig inbreken in uw systemen. Uw voorraadsysteem kan uitvallen. Cybercriminelen kunnen kritieke bedrijfs- en persoonsgegevens gijzelen of valse orders plaatsen.

Tips

 • Check of uw aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt voor product recall. En voor producten van buiten de EU.
 • Zorg voor een professionele training van uw vorkheftruckchauffeurs en voor een duidelijke scheiding van heftruck- en voetgangerszones.
 • Weet met wie u zaken doet en check de kredietwaardigheid van uw klanten.
 • Regel de vordering van uw betalingen met een incassoservice of incassobijstand van een rechtsbijstandsverzekering.
 • Beveilig uw netwerk met een virusscanner en firewall, en zorg dat u het goed heeft geregeld voor als het toch misgaat. Bijvoorbeeld met ons product Cyberrisk.
 • Regel uw preventie met korting in de Preventiezaak.

Oplossing: CompleetVerzekerd Groothandel

Risico’s kunt u voorkomen en beperken met bovengenoemde tips. U kunt ze ook afdekken met CompleetVerzekerd Groothandel. Met dekkingen die specifiek zijn afgestemd op de groothandel.  Kies bijvoorbeeld voor aansprakelijkheid, inventaris, werkmaterieel en het Preventieabonnement. Als u meerdere verzekeringen afsluit, krijgt u pakketkorting tot wel 10%. En u betaalt geen premietoeslag bij betaling in termijnen.

Uitstekende schadeafwikkeling

Mocht u schade hebben, dan zorgen wij voor een goede en snelle afwikkeling. Wij zijn bij calamiteiten 24/7 voor u bereikbaar.

Voordelen van ons groothandelpakket

Product recall meeverzekerd

Heeft u wel eens producten moeten terughalen om schade te voorkomen? Tot € 50.000,- is dit meeverzekerd op de Aansprakelijkheidsverzekering. Advertentiekosten zijn ook meeverzekerd.

Productaansprakelijkheid

Importeert u producten van buiten de EU? Productaansprakelijkheid regelt u met de Aansprakelijkheidsverzekering.

Gratis juridisch advies over leveringsvoorwaarden

Twijfelt u over leveringsvoorwaarden en wilt u die laten toetsen? Dat kan bij de Rechtsbijstandverzekering. U krijgt daarbij ook gratis telefonisch advies, bijvoorbeeld over vergunningen of contracten.

Preventieabonnement

Preventiemaatregelen zijn belangrijk, maar kostbaar. Denk aan alarmsystemen of de keuring van uw elektrische installatie. Daarom kunt u CompleetVerzekerd Groothandel uitbreiden met ons voordelige Preventieabonnement.


Online bestellingen

Kunnen uw klanten online bij u bestellen? Dan kan een storing op de website al snel leiden tot verlies van klanten en omzet. Dit risico is verzekerd met de Bedrijfsschadeverzekering.

Stijging waarde goederenvoorraad

Neemt de waarde van uw voorraad tijdens een verzekeringsjaar toe? Dan krijgt u maximaal 10% extra dekking bovenop het verzekerde bedrag van uw Inventaris/Goederenverzekering.

Werkmaterieelverzekering

Uw heftrucks, stapelaars en veegmachines verzekert u met de Werkmaterieelverzekering Schade aan spullen die uit de 'lepels' van het werkmateriaal vallen (lastdekking) is meeverzekerd tot € 5.000,-. U kunt ook schade verzekeren die het werkmaterieel veroorzaakt. 

Koelschade meeverzekerd

Valt uw koelinstallatie langere tijd uit? Dan kunnen uw goederen bederven. Dit is meeverzekerd tot € 5.000,- op uw Inventaris/Goederenverzekering. Een hoger bedrag kan ook!

Preventiezaak

Risico’s kunt u verzekeren, maar liever voorkomt u ze natuurlijk. Bekijk daarom onze voordelige preventiemiddelen en -diensten in de Preventiezaak.

Veelgestelde vragen

Voor wie is CompleetVerzekerd Groothandel?
CompleetVerzekerd Groothandel is bestemd voor groothandels in Nederland met een jaaromzet tot € 10 miljoen.
Is incassobijstand standaard bij een Rechtsbijstandverzekering?
Nee, incassobijstand is een aparte dekking die u apart moet verzekeren bij een Rechtsbijstandverzekering.
Wat kost CompleetVerzekerd Groothandel?
De premie is afhankelijk van de verzekeringen en dekkingen die u kiest. Van belang zijn bijvoorbeeld het verzekerd bedrag, uw jaaromzet en het soort bedrijf dat u heeft. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van uw keuzes en kan voor u een offerte op maat maken. 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur