Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Verzekeringen detailhandel

CompleetVerzekerd Detailhandel

In de detailhandel zijn klanten koning. Of u nu een fysieke winkel heeft of een webwinkel, u wilt uiteraard blijven voldoen aan hun verwachtingen. Zelfs na een brand in uw winkelpand of een storing op uw website. De gevolgen voor uw bedrijf kunnen dan groot zijn. 

Ons pakket CompleetVerzekerd Detailhandel beschermt uw bedrijf. Dit pakket maakten we met en voor ondernemers zoals u. Daarvoor gingen we in gesprek met een brancheorganisatie, (web)winkeliers en leveranciers. Ook bezochten we winkelbedrijven.
We hebben op deze manier veel geleerd over (web)winkels.

Voor uw (web)winkel heeft u natuurlijk uw eigen wensen. U kiest dan ook zelf welke verzekeringen en dekkingen u opneemt. Daarbij profiteert u van een aantrekkelijke pakketkorting.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Uw nevenactiviteiten zijn ook meeverzekerd
 • particulier-vinkje
  Product recall is meeverzekerd tot € 25.000,-
 • particulier-vinkje
  Dekking voor klantverlies en omzetderving door storing op de website

Belangrijkste risico's in de detailhandel

Als (web)winkelier kunt u tegen allerlei risico’s aanlopen. Sommige risico’s kunnen een grote impact hebben op uw bedrijf. Dit zijn de belangrijkste risico’s in de detailhandel:

U raakt arbeidsongeschikt

Raakt u arbeidsongeschikt? Dan kunt u uw winkel wellicht niet openen. Het gevolg is dat uw klanten voor een dichte deur komen te staan. Ook is het mogelijk dat u zich niet meer kunt bezighouden met het dagelijkse beheer van uw webwinkel. In beide gevallen is sprake van een financieel risico, omdat u hierdoor omzet mist.

Er ontstaat brand

Een brand kan in een korte tijd veel schade aanrichten. Dat geldt voor een fysieke winkel, maar ook voor het magazijn van een webwinkel. Daar staan vaak kostbare apparaten, meubelen en goederen bestemd voor de verkoop.

U heeft (langdurig) zieke medewerkers

Heeft u personeel? Dan kan een (langdurig) zieke medewerker grote gevolgen hebben. Daardoor moet u het niet alleen stellen zonder een deskundige verkoper of klantenservicemedewerker, maar bent u mogelijk ook veel kwijt aan verzuimkosten.
 

Uw risico's goed afdekken?

Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Een verzekeringsadviseur kan samen met u uitgebreid kijken naar de risico’s die u loopt en welke oplossingen het beste bij uw situatie passen.

Specifieke oplossingen

Webwinkel

 • Steeds meer ondernemers hebben naast een fysieke winkel ook een webwinkel. Daarom is dit risico ook standaard meeverzekerd op onze Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Klantverlies en omzetderving door storingen op de website zijn grote risico’s voor webwinkels. Daarom is dit risico meeverzekerd op de Bedrijfsschadeverzekering.

Product recall

 • Is het u wel eens gebeurd dat u producten moest terughalen om schade te voorkomen of te beperken? Dit is tot maximaal
  € 25.000,- meeverzekerd op de Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Inclusief eventuele voorlichting- of advertentiekosten!

Spullen op locatie

Doet u wel eens mee aan een jaarmarkt of braderie? Ook op locatie zijn uw spullen meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering. Uw inventaris tot € 5.000,- en uw goederen tot € 1.000,-.

voor de detailhandel

Koelschade

Valt uw koelinstallatie langere tijd uit? Dan kunnen uw producten bederven. Dit is meeverzekerd tot € 5.000,- op de Inventaris/Goederenverzekering.

Sluiting winkel na schade

 • Heeft u na een flinke water- of brandschade een vervangende winkelruimte nodig, of moet u inventaris huren om uw winkel snel weer te kunnen openen? Deze kosten zijn verzekerd op de Bedrijfsschadeverzekering. Ook de gemiste winst is meeverzekerd!
 • Bij een (tijdelijke) sluiting van uw winkel na een schade krijgt u bij heropening of verplaatsing ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Zoals de kosten voor advertenties of reclameborden.

Belettering

Heeft u belettering of beschildering op uw ramen en glazen deuren? Schade hieraan is meeverzekerd tot € 250,- op de Glasverzekering.

Wilt u meer weten?

Ondernemen Met Personeel is een website voor werkgevers. Het is dé startplek voor alle ondernemers die willen groeien met personeel. U leest hier meer over de detailhandel.
Enkele leestips:

 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur