Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp

Waarom de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers? 

Als zelfstandig ondernemer zonder personeel werkt u iedere dag hard om uw bedrijf draaiende te houden. Maar wat als u als zzp'er voor langere tijd uitvalt door een ongeluk of een burn-out?

Voor meer dan de helft van alle zzp’ers geldt dat zij op zo’n moment niet terug kunnen vallen op een financiële buffer. Voor hen betekent dit meestal het einde van hun bedrijf. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering (Ondernemers-AOV) van De Goudse bent u beschermd tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid.

Wist u dat de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar is van uw inkomstenbelasting? Als ondernemer kunt u de kosten die u voor uw onderneming maakt, aftrekken van uw belastbaar inkomen. Dit betekent dat u minder belasting betaalt over uw inkomsten. Onder aftrekbare kosten vallen bijvoorbeeld uw reiskosten, de aanschaf van een nieuwe printer, maar ook de premie voor uw zzp arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Kosteloze Persoonlijke coaching & Online gezondheidscheck om arbeidsongeschiktheid te voorkomen
 • particulier-vinkje
  Altijd up-to-date dankzij de AOV-waardemeter
 • particulier-vinkje
  U weet waar u aan toe bent met ons overzicht van uitkeringen dat u ontvangt voor ieder percentage dat u arbeidsongeschikt raakt

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor als zzp'er?

Uw premie van uw AOV is onder meer afhankelijk van uw beroep, uw werkzaamheden en de gekozen dekkingselementen. Hieronder vindt u een premievoorbeeld. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden. Dit bedrag is overigens aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
ICT-adviseur, 30 jaar
Verzekerd bedrag: € 30.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen
Premie: € 176,- per maand
Schilder (huis), 35 jaar
Verzekerd bedrag: € 25.000,-
Eindleeftijd: 68 jaar
Eigen risicotermijn: 30 dagen
Premie: € 273,- per maand

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur? 3 tips voor een aantrekkelijke premie

 • Kies voor een langere eigen risicotermijn
  Als u als zzp'er arbeidsongeschikt raakt, kunt u ervoor kiezen om eerst zelf een periode te overbruggen voordat u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering laat ingaan. Hoe langer deze periode, hoe minder AOV premie u betaalt. Als u kiest voor een langere eigen risicotermijn moet u uiteraard wel beschikken over een financiële buffer voor deze periode.
 • Verzeker een lager bedrag
  Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, kunt u kiezen welk bedrag u wilt verzekeren. Hoe lager dit bedrag, hoe lager uw premie. Ook hier geldt: breng eerst in kaart welk bedrag u nodig hebt in geval van arbeidsongeschiktheid en kies daarna pas welk deel u hiervan wilt verzekeren.
 • Kies voor een kortere uitkeringsduur
  Met de uitkeringsduur waar u voor kiest bepaalt u de duur waarover u een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontvangt. Hoe korter die looptijd, hoe minder premie u betaalt. Ook hier geldt: zorg voor een financiële buffer voor de periode dat u niet meer bent verzekerd.

Vraag een offerte aan

Wat is verzekerd bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor een zzp'er?

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers weet u vooraf exact wat de hoogte is van uw uitkering. Of u als ondernemer nu volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. 

Extra dienstverlening

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet alleen uw inkomen verzekerd. We helpen u ook om weer aan het werk te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de aanpassing van uw werkplek of een coachingstraject. 

En zelfs als u gewoon aan het werk bent, heeft u profijt van onze Ondernemers-AOV. U kunt kosteloos gebruik maken van de preventieve diensten van twee onafhankelijke dienstverleners om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, zoals: 

 • De Persoonlijke Gezondheidscheck van Niped.
 • Persoonlijke coaching voor u en uw gezinsleden door ICAS.

Wat als uw situatie verandert? 

U kunt als ondernemer te maken krijgen met veranderingen in uw bedrijf of uw privésituatie. Ook dan wilt u een verzekering die bij u past. Met de AOV-waardemeter brengt u jaarlijks met uw verzekeringsadviseur uw actuele situatie en wensen in kaart. Zo weet u meteen of aanpassingen aan uw verzekering nodig zijn. Bent u jonger dan 55 jaar? Dan kunt jaarlijks uw verzekerde bedrag met maximaal 10% verhogen, zonder dat u hiervoor medische informatie hoeft aan te leveren. 

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Als u minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, krijgt u geen uitkering. U krijgt ook geen uitkering tijdens de periode van het eigen risico. In beide situaties ondersteunen wij u wel om weer (volledig) te gaan werken. In sommige situaties is er geen dekking. Bijvoorbeeld als u de arbeidsongeschiktheid opzettelijk heeft veroorzaakt of als u een ongeluk krijgt terwijl u onder invloed van alcohol of drugs bent.

Wat kost een AOV?

Wat kost de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor een zzp'er?

U betaalt een eerlijke AOV premie op basis van uw beroep, uw werkzaamheden en de gekozen dekkingselementen. U kunt kiezen voor een gemiddelde premie die u de hele looptijd betaalt of voor een premie die laag begint en langzaam stijgt naar een tarief dat daarna gelijk blijft.
Uw adviseur helpt u graag bij uw keuzes. In de premie zijn alle AOV kosten verwerkt behalve de kosten voor advies en dienstverlening van uw adviseur. De vergoeding hiervoor spreekt u samen met uw adviseur af.

Indicatie

Wilt u een indicatie? Gebruik de AOV-premietool om indicatie van uw AOV premie te berekenen. De premie die u te zien krijgt, is op basis van doorlopende korting. In plaats daarvan kunt u onder bepaalde voorwaarden ook kiezen voor aanvangskorting. Zie hierna. Voor een berekening op basis van aanvangskorting kunt u contact opnemen met uw adviseur.

Premiekorting

Bent u niet ouder dan 50 jaar wanneer u de Ondernemers-AOV afsluit, dan krijgt u aanvangskorting. Dit is 30% in het eerste jaar, 10% in het tweede jaar en 5% in het derde jaar.
In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor doorlopende korting. U krijgt dan 5% korting zolang uw AOV verzekering loopt. Bent u ouder dan 50 jaar, dan is aanvangskorting niet mogelijk maar krijgt u altijd doorlopende korting.

Pakketkorting

De Ondernemers-AOV is altijd onderdeel van het Privé Pakket of van het pakket CompleetVerzekerd, ook als u verder geen verzekeringen bij ons heeft. De Ondernemers-AOV telt mee voor de hoogte van de pakketkorting. Deze korting geldt voor de verzekeringen in het pakket maar niet voor de Ondernemers-AOV zelf. 

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Tom Kunen van Pub&Grill De Kantine in Asten
Tom Kunen van Pub&Grill De Kantine in Asten
Ik wil het goed regelen voor mijn vriendin en zoontje. Daarom heb ik gekozen voor de Ondernemers-AOV van De Goudse. 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur