Ruim twintig kinderen Goudse Weekendschool krijgen les bij De Goudse

29-03-2017 10:49

Het was een gezellige drukte op zondag 26 maart in het kantoor van De Goudse Verzekeringen. Daar kregen ruim twintig kinderen van de Goudse Weekendschool les. Drie medewerkers van De Goudse, hadden het over financiële risico’s en speelden met de kinderen een digitaal spel dat hierop was toegespitst.

Feest om te doen
Een van de ‘docenten’ was de voorzitter van de ondernemersraad Mario Vitale, die graag een deel van de zondag vrijmaakte voor de les. ‘Het was een feest om dit te doen, de kinderen waren heel enthousiast. Financiële educatie is erg belangrijk, en dan gaat het niet alleen om geld maar ook om de manier waarop je met risico’s omgaat. Daar hebben we het uitgebreid over gehad, waarna de kinderen in het spel ‘Fix je Risk’ hun kersverse kennis meteen konden toepassen. Wij dragen de Weekendschool een warm hart toe, en dan is het mooi als je naast de sponsoring ook een persoonlijke bijdrage mag leveren. Super!’

Rondleiding en fitness
De kinderen kregen ook een rondleiding door het gebouw van De Goudse en een les in de fitnessruimte van de verzekeraar.

Weekendschool
De Goudse Weekendschool is in februari 2010 opgericht op initiatief van Woonpartners Midden-Holland. Kinderen van 10-14 jaar krijgen hier op zondag les van mensen die met enthousiasme vertellen over hun beroep. Zij ontdekken zo de wereld, krijgen meer zelfvertrouwen, zicht op hun eigen talenten en hun binding met de (Goudse) samenleving neemt toe. De lessen zijn bedoeld voor gemotiveerde kinderen, die van huis uit minder kansen hebben zich te ontplooien. Meedoen aan de Goudse Weekendschool is gratis. Sponsors (waaronder De Goudse), fondsen en de gemeente Gouda betalen de kosten.

Print deze pagina