Evaluatie seniorenuitje

16-09-2018 17:34

donderdag 6 september 2018

Het is mede aan het team van Zwaluw Reizen te danken dat deze dag wederom zeer geslaagd was. Ik wil dit toch benadrukken omdat de samenwerking met Zwaluw Reizen de afgelopen jaren erg goed is geweest. Deze dag is inhoudelijk tot stand gekomen uit een aangeboden promotiedag, georganiseerd door Zwaluw Reizen eerder dit jaar.

De weersvooruitzichten waren niet erg positief maar achteraf viel het met de regen reuze mee. Rond 09.00 uur vertrokken de bussen uit Reeuwijk en Gouda richting Garderen. Complimenten aan beide chauffeurs die de gasten in de bus konden informeren over belangrijke punten door de dag heen en behulpzaam waren gedurende de dag. Helaas waren er ook een aantal afmeldingen vanwege gezondheid. Wij wensen een ieder een goed herstel en hopelijk tot volgend jaar.

Zo rond 10.30 uur kwamen de bussen aan in Garderen bij het Zandsculpturen Festijn. Een behoorlijk aantal gasten waren op eigen gelegenheid gekomen. In het Frans Hals Atelier werd koffie/thee en appelgebak geserveerd. Aansluitend was er gelegenheid om de zandsculpturen en de Nachtwacht uit hout en de beeldentuin te bewonderen. De mensen waren erg enthousiast en gaven te kennen het erg leuk te vinden. Om 13.00 uur gingen wij aan de lunch, te weten soep en broodjes. Zoals ieder jaar is er toch wel een strak tijdschema en vertrokken wij rond 14.00 uur naar Terwolde. Aangekomen bij Brasserie KriebelZ werden wij ontvangen met koffie/thee en krentenwegge. Aansluitend was er een roofvogelshow o.l.v. Niels en zijn assistent. Hij praatte de show aan elkaar en na de pauze vlogen de roofvogels af en aan. Ook hier waren de gasten erg enthousiast.

Aan het eind van de middag was het diner. Inmiddels was ook Robbert Prins, directielid van de Goudse gearriveerd. Dekselse Pannetjes stond op het menu, Stoofpot van Iers rundvlees, kippendij met een romige ananas kerriesaus en varkensprocureur, een stuk van 2,5 kilo supermals rosévlees dat aan tafel wordt  gesneden. Bijgerechten waren twee soorten aardappelen, twee warme groenten, salade en appeltjes uit de oven met kaneel en suiker. Het nagerecht was een proeverij met 4 verschillende toetjes en slagroom op een bordje. En iedere gast was voorzien van 3 consumptiebonnen.

Tijdens het diner vertelde Robbert Prins een en ander over De Goudse Verzekeringen, met name wat zijn invloed is vanuit de Directie en welke werkzaamheden onder zijn takenpakket valt. De aanwezigheid van Robbert werd erg op prijs gesteld.

Een peiling over wat te gaan doen in 2019 maakte duidelijk dat een dagje uit gecombineerd met een boottocht toch weer tot de mogelijkheden behoort. Dat betekent brainstormen voor het seniorenuitje 2019. Alvast een datum noemen? Donderdag 5 september 2019.

Rien Molleman