Ervaren Product Owner Data Enablement Team (Dataplatform)

Communicatieve, technische kartrekker met visie (38 uur)

Hoe leuk kan dit worden?


Het datadomein binnen De Goudse is sterk in ontwikkeling. Vanuit een gedegen basis wordt doorontwikkeld naar een toekomstbestendig landschap. Er is een nieuwe datastrategie. Voor het nieuwe Data Enablement team zoekt De Goudse een Product Owner. Deze is primair verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde die door het Data Enablement Team in de ART Data wordt geleverd. Dit doet doe Product Owner door ervoor te zorgen dat de team backlog is afgestemd op de behoeften van klanten en belanghebbenden/stakeholders.

De Product Owner realiseert, op basis van use cases, een deel van de strategie en kiest en zet een nieuwe technologie neer, Je werkt als aan het uitdenken en ontwikkelen van een nieuw op te zetten dataplatform. Je werkt enerzijds vanuit een data blik, maar verliest techniek niet uit het oog. 
Er is veel terrein te ontginnen en jouw inhoudelijke bijdrage en jouw visie op wat het best is voor De Goudse draagt hier wezenlijk aan bij. 
 
Als Product Owner vertaal je de productstrategie naar de productvisie voor het eigen Agile team. De productvisie van het team vertaal je vervolgens naar de team backlog. Het is een werkveld waarbij je veel zult schakelen tussen activiteiten en al je vaardigheden kunt inzetten, met veel interactie met collega's uit het hele bedrijf. Je werkt nauw samen met de andere teamleden om te zorgen voor het neerzetten van een goed lopende datavoorziening voor het hele bedrijf.

Hoe jouw groeipad er precies uitziet, hangt af van wat jij zelf graag wil. Wij denken dat je in elk geval een bijdrage kunt leveren aan het (verder) professionaliseren van het team, als aan het door-ontwikkelen van de agile werkwijze en zowel de Data strategie als de IT strategie.

Dit is je team

Het Data Enablement Team is een nieuw team, met interne collega’s, aangevuld met externe expertise om zo samen voldoende slagkracht te bieden. Zij verzorgt het nieuwe dataplatform van De Goudse en is daarmee dé verzamelplaats voor een enorme hoeveelheid data. Het team werkt op basis van actuele use cases in nauwe samenwerking met de interne klanten aan een nieuw modern dataplatform. Het is een team in opstart, wat zich nog moet vormen enerzijds in werkwijze, anderzijds inhoudelijk. 

Het team is onderdeel van de ART Data van De Goudse. De organisatie is continu in beweging. Wendbaarheid is voor De Goudse van strategisch belang om goed aan de veranderende vraag van onze relaties te kunnen voldoen. We werken agile, en proberen daarin steeds te ontwikkelen. De Goudse is volop bezig met de transitie naar SAFe. Ook hierin is jouw bijdrage van harte welkom.


Het data- en IT-landschap van De Goudse is complex. We gebruiken meerdere platformen en er is een grote diversiteit aan applicaties. Een deel wordt als dienst afgenomen, een deel is belegd bij externe partners. De Goudse beheert en ontwikkelt ook zelf. De samenhang en technische connectiviteit over al deze platformen en applicaties heen is uitdagend. Je draagt bij aan het realiseren van de Data strategie.

Over De Goudse


Geert Bouwmeester was 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop richtte hij in als kantoor en de eerste polissen bracht hij op de fiets rond. Sindsdien groeiden we enorm, maar zijn we nog altijd een onafhankelijk familiebedrijf dat werkt vanuit een ondernemershart. Spreekt dat onafhankelijke en ondernemende je aan? Dan hebben we je er graag bij in Gouda. Lees meer over De Goudse

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?


Hieronder lees je waar wij naar op zoek zijn. Maar we horen ook graag waar jij naar op zoek bent. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Laat het ons weten in je sollicitatie en bij onze kennismaking.

Waar word jij blij van?

 • Jezelf én de ART Data blijven ontwikkelen binnen het Goudse landschap.
 • Gevraagd en ongevraagd helpen je team en de afdeling te ontwikkelen.
 • Salaris van € 4.231,- tot € 6.662,- bruto o. b.v. 38 uur, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Vakantiegeld en 13e maand, 208 verlofuren (o.b.v. 38 uur).
 • De mogelijkheid om flexibel thuis te werken tot maximaal 60% van je werktijd.
 • Fit blijven met onze eigen fitnessruimte op kantoor.
 • Een team dat je binnen no time opneemt én er alles aan doet om je welkom te voelen.

Waar worden wij blij van?

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in als Product Owner in een data omgeving.
 • De principes van agile werken zijn jou bekend, kennis van SAFe is een pré.
 • Kennis van relevante ontwikkelingen en technieken op het gebied van data is een must.
 • Goede beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent technisch onderlegd, leergierig en analytisch.
 • Je vindt het leuk om continu te werken aan verbetering. Leren van elkaar, feedback geven en ontvangen, zit in jouw DNA.
 • Je houdt van uitdaging. Soms is de druk hoog, maar daar deins jij niet voor terug.

Kennismaken?

Leuk! Als jij stap 1 zet, zorgen wij voor het vervolg. 


Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Esther Bakker (teammanager ICT DevOps – Corporate Data en Klantcommunicatie) via estherbakker@goudse.com. Direct solliciteren kan via onderstaand sollicitatieformulier ter attentie van Mauritia Moor (Manager HR).
Hier vind je extra informatie over de sollicitatieprocedure.

Extra informatie

 • Omdat je bij een verzekeraar gaat werken is een screening onderdeel van het sollicitatietraject, ook vragen wij altijd een Verklaring Omtrent Gedrag en raadplegen we de gegevens in het EVR (stichtingcis.nl), de Gebeurtenissenadministratie en het incidentenregister van De Goudse.
 • Ben je zzp-er of werkzaam bij een uitzend- of wervingsbureau dan hoef je niet op deze vacature te reageren.