Actuarieel Analist

Wat is vereist?

 • HBO/WO niveau (kwantitatieve opleiding zoals actuaris, econometrie, (toegepaste) wiskunde of andere technische opleiding) of de bereidheid deze te gaan doen.
 • Enige werkervaring met actuariële modellen of andere econometrische modellen
 • Kennis van schadeverzekeringen (zaakschade, verzuim of inkomen) is een pré.
 • Je bent goed in probleemanalyse en samenwerking en hebt aanpassingsvermogen.

Deze functie komt overeen met de functiebeschrijving Analist/Modelleerder uit ons functiehuis.

Wat krijg je?

 • € 3.299,- tot € 5.479,- bruto o.b.v. 38 uur, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Vakantiegeld en 13e maand.
 • 216 verlofuren o.b.v. 38 uur.
 • Ruime trainings- en opleidingsmogelijkheden die passen bij je functie en ambitie.
 • De mogelijkheid om flexibel thuis te werken tot maximaal 60% van je werktijd.
 • 35% korting op schadeverzekeringen, zoals een autoverzekering en inboedelverzekering.
 • Gebruik van fitnessruimte in het kantoorpand.

Waar ga je werken?


Als (actuarieel) analist werk je samen met jouw collega’s binnen de sector Financiën. Jij bent samen met je team verantwoordelijk voor de actuariële verslaglegging van De Goudse. Hiermee help je het management en het bestuur om De Goudse financieel gezond te houden. De verslaglegging vindt plaats op statutaire en Solvency ll grondslagen.

Als verzekeraar is het belangrijk om te weten wat onze verzekeringstechnische risico’s zijn, wat onze kapitaalspositie is en hoe de financiële positie is van de verschillende verzekeringsonderdelen. Samen met jouw collega’s van de afdeling Verslaglegging ben je hier ook nieuwsgierig naar. Je analyseert de gegevens en geeft hierover advies aan management en bestuur. Het team is de afgelopen periode flink gegroeid en er zijn verschillende kansen en uitdagingen om jezelf en het team te ontwikkelen.

Verslaglegging analyseert ook proactief de trends en ontwikkelingen in onze portefeuille en doet van daaruit voorstellen wanneer bijsturing nodig is. Alle analyses door Verslaglegging vinden plaats op basis van actuariële modellen. De afdeling is naast het rapporteren en draaien van de modellen ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van deze modellen. 

Wat ga je doen?


Je hebt een belangrijke functie bij de verslaglegging met name op het gebied van Schade- en Inkomensverzekeringen.

Je speelt een rol in diverse aspecten van verslaglegging. Zo draag je bij aan het (voorzieningen-) beleid met betrekking tot rapportages en verslaglegging, stem je samen met je collega’s van het Actuariaat en Reporting af wat de grondslagen en uitganspunten voor de verslaglegging zijn en participeer je in het bepalen van de toepassing van wet- en regelgeving. Daarnaast ben je betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de verschillende modellen en het schrijven van periodieke actuariële rapportages. 

Je staat in nauw contact met de rest van de organisatie doordat je participeert in projecten en de vertaalslag maakt van de actuariële resultaten naar de business.

Wat is de uitdaging?

De traditionele boekwaarde verslaglegging als ook de marktwaarde verslaglegging zijn belangrijk voor De Goudse. Het marktwaarde denken en de sturing op waarde creatie binnen De Goudse wordt gestimuleerd. Daarnaast worden de ontwikkelingen in solvabiliteitspositie en de afstemming van activa en passiva (ALM) van De Goudse en haar verzekeringsentiteiten gemonitord, waarbij het bestuur wordt geadviseerd over toekomstige ontwikkelingen en eventueel benodigde bijsturing. Het team actuariaat verslaglegging is de afgelopen periode flink gegroeid en er zijn verschillende nieuwe kansen en uitdagingen.

 • De Goudse en de afdeling willen continu verbeteren en zijn altijd op zoek naar efficiëntie in de processen. Vanuit jouw rol ben je hier samen met je collega’s verantwoordelijk voor.
 • De Goudse is op zoek naar nog meer inzicht voor het nemen van strategische beslissingen. Je bent in staat scherpe en heldere analyses te maken die vanuit de details een overkoepelend beeld schetsen.
 • De Goudse is een middelgrote verzekeraar, dat maakt dat jij rechtstreeks aan tafel zit met de beslissers, zoals management en bestuur.
 • In deze bijzondere tijd wordt er met een vergrootglas gekeken naar jouw portefeuille, denk aan de financiële positie van de afdeling Inkomen in relatie tot de verzuimverzekering. Maar ook de schadeportefeuille is vanuit dat oogpunt extra interessant.

Wat zegt jouw potentiële collega?

"De afdeling actuariaat verslaglegging is een afdeling in beweging met jonge en ervaren collega’s. Door de ontwikkelingen intern en extern is er veel ruimte om jezelf te ontwikkelen in je vakgebied."

Enthousiast?!


Voor vragen kan je contact opnemen met Luuk van Gelderen via lgelderen@goudse.com of (0182) 544 041.

Direct solliciteren kan via onderstaand sollicitatieformulier ter attentie van Ingeborg Koot-Nijs (HR-Adviseur).

Extra informatie

 • Omdat je bij een verzekeraar gaat werken is een screening onderdeel van het sollicitatietraject.
 • Ben je zzp-er of werkzaam bij een uitzend- of wervingsbureau dan hoef je niet op deze vacature te reageren.