Tijdelijke AOV-korting voor creatieve beroepen en culturele sector

AOV
28-02-2023

Zzp’ers in de culturele of creatieve sector komen in aanmerking voor een korting op hun AOV. Dit geldt ook voor verzekerden die recent al een AOV hebben afgesloten.

Zelfverzekerd-regeling

Om zzp’ers aan te moedigen een AOV af te sluiten, heeft de overheid een tijdelijk stimuleringsbudget beschikbaar gesteld: de Zelfverzekerd-regeling. Deze regeling is specifiek voor zzp’ers die werken in de culturele sector of een creatief beroep hebben. Het door de overheid beschikbare budget voor Zelfverzekerd is beperkt. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 30 juni 2023 of zolang er budget beschikbaar is.

De regeling in het kort

  • de bijdrage is 50% van de maandelijkse kosten van de voorziening met een maximum van € 50,- per maand gedurende maximaal 12 maanden;
  • zzp’ers kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage van maximaal 12 maanden. Dat mag met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2022, als zij toen al een AOV hebben afgesloten;
  • zzp’ers die op of na 1 november 2022 een voorziening hebben geregeld, krijgen een eenmalige stimulansbeloning van € 120,-. 

Meer informatie over de regeling is te vinden op de website Oog voor Impuls.