Start aanwijzen gebruikersbeheerder(s) en wijziging recht ‘inzien documenten’

Inkomen
22-05-2023

Vanaf maandag 22 mei ontvangen de eerste inkomensadviseurs een brief met het verzoek een of meer gebruikersbeheerder(s) aan te wijzen. In een brief aan de directie leggen wij uit waarom wij dit verzoek doen en hoe dat moet.

Achtergrond 
Via het Adviseursportaal heeft u toegang tot onze online functionaliteiten, bijvoorbeeld voor het aanvragen van verzekeringen of het beheren van gegevens. Op dit moment verloopt het gebruikersbeheer nog via onze ICT Servicedesk. Als u bijvoorbeeld een nieuwe medewerker toegang wilt geven, geeft u dit aan ons door, waarna wij dit regelen. Dit gaat veranderen: uw organisatie krijgt zélf de regie over uw gebruikersbeheer. 
 
Let op! Dit geldt voorlopig alleen voor personeelsverzekeringen. Andere verzekeringen sluiten wij later aan op onze online functionaliteit ‘Gebruikersbeheer’. 
 
Aanwijzen gebruikersbeheerder(s) via onze website 
In de brief leggen wij uit wat een gebruikersbeheerder is, wat deze belangrijke functie inhoudt en waarom het belangrijk is zorgvuldig te beslissen wie u hiervoor aanwijst via onze website. Hoe dat gaat, leest u in de brief.  
 
Controleren gegevens en rechten gebruikers 
Als een gebruikersbeheerder is aangewezen, ontvangt hij/zij een e-mail met meer informatie om direct te kunnen starten met het gebruikersbeheer voor uw organisatie.  

Wij vragen hem/haar de gegevens van uw medewerkers zorgvuldig te controleren en als dat nodig is, aan te passen. Zo weet u wie toegang heeft tot welke online functionaliteit en of zij beschikken over de juiste rechten om werkzaamheden uit te voeren of documenten in te zien. 

Belangrijke wijziging recht ‘inzien documenten’ 
Uw gebruikersbeheerder heeft, nadat hij is aangewezen, tijdelijk als enige het recht om documenten in te zien die betrekking hebben op uw organisatie en/of uw inkomensrelaties. Uw gebruikersbeheerder kan andere gebruikers van uw organisatie vervolgens het recht ‘inzien documenten’ geven. Zo weet u zeker dat de juiste medewerkers toegang hebben tot documenten en hiervan notificaties ontvangen. 
 
Vragen 
Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder inkomen.