Inboedel-, Woonhuis- en autoverzekeringen vernieuwd

Algemeen
18-04-2019

Onze Inboedel-, Woonhuis- en (bestel)autoverzekeringen zijn vernieuwd. U kunt ze vanaf 18 april afsluiten.

Woonhuis en Inboedel 

  • Zowel de Woonhuis- als de Inboedelverzekering (beide onderdeel van het Privé Pakket Online) heeft nu een modulaire opbouw. Zo krijgt uw relatie precies die zekerheid en premie die bij hem past. Beide producten bieden de keuze tussen een basisdekking (voor de belangrijkste risico’s, zoals brand, diefstal en blikseminslag) en een meer uitgebreide plusdekking (ook voor schade door andere onvoorziene gebeurtenissen, bijvoorbeeld door vallen, stoten en botsen).
  •  Daarnaast kan uw relatie kiezen voor aanvullende dekkingen. Een deel daarvan is helemaal nieuw. Dat geldt bijvoorbeeld voor de dekking Duurzaam Wonen, het meeverzekeren van sportuitrusting buiten de woning en de dekking Mobiele telefoons/apparaten.
  • Ook nieuw is dat de Inboedel- en Woonhuisverzekering nu ook geschikt zijn voor relaties die hun woning verhuren. Het gaat zowel om gehele als om gedeeltelijke verhuur, bijvoorbeeld via Airbnb, Booking.com of een bed & breakfast.
  • De herbouw- en inboedelwaarde worden in het overgrote deel van de gevallen bepaald aan de hand van adresgegevens. U kunt de producten hierdoor veel eenvoudiger aanvragen. Bovendien vereenvoudigt dit het acceptatieproces.

Auto

  • Voor onze (bestel)autoverzekeringen (onderdeel van CompleetVerzekerd Mijn bedrijf of het Privé Pakket Online) zijn er meer premiebepalende factoren, onder andere het merk, het motorvermogen en de leeftijd van de auto. Hierdoor is het tarief meer gedifferentieerd en sluit het beter aan op het risico. 
  • Ook zijn er enkele aanpassingen van de dekking. Zo geldt voor zowel particuliere als zakelijke personenauto’s de aanschafwaarderegeling nu voor drie jaar in plaats van twee. Voor particuliere personenauto’s is er een aanvullende cascodekking mogelijk voor aanhangwagens. En voor de zakelijke personenautoverzekering geldt de nieuwwaarderegeling tot € 90.000,- incl. btw (in plaats van  € 70.000,-) en is belettering nu standaard opgenomen in het Accessoirespakket.

Bestaande verzekeringen en offertes

Voor bestaande verzekeringen verandert er voorlopig niets. Bij een autowijziging of een aanpassing van de Woonhuis- of Inboedelverzekering stapt uw relatie wel over op het nieuwe product.

  • Vanaf 18 april kunt u de vernieuwde producten afsluiten.
  • Als u na 3 april een berekening of offerte heeft gemaakt, is die niet meer geldig, dit in tegenstelling tot de tekst op de offerte.
  • Vanaf 18 april is het nodig dat u alle bestaande berekeningen en offertes opnieuw maakt. 

Meer informatie

Wilt u er meer over weten? Lees de productkenmerken van de Woonhuis- Inboedel- en particuliere Autoverzekering. Ook heeft u op 17 april een mail ontvangen met aanvullende informatie over de Woonhuis- en Inboedelverzekering en op 18 april een mail over onze (bestel)autoverzekeringen.