Groei in volle breedte, opnieuw een mooi jaar voor De Goudse

Algemeen
25-04-2019

De Goudse heeft opnieuw een mooi jaar achter de rug. Wij hebben groei gerealiseerd in de volle breedte, een mooi resultaat behaald en zijn door adviseurs opnieuw uitstekend beoordeeld in het tevredenheidsonderzoek van Adfiz. Zoals altijd vormde de samenwerking met onafhankelijke adviseurs de belangrijkste pijler onder dit succes.

Bevestiging mkb-focus
Met een resultaat van € 36,3 miljoen hebben wij net als in de vorige jaren een goed rendement op het eigen vermogen behaald (10,1%). Wij hebben een omzetgroei gerealiseerd in al onze strategische kernsegmenten van € 52 mln. en zijn daarmee opnieuw bevestigd in onze strategische focus op oplossingen voor mkb-ondernemers. Daarnaast is, na jaren van daling, ook ons premievolume van particuliere schadeverzekeringen gestegen, wat vooral te danken is aan onze focus op klantbediening.

Samenwerking met adviseurs
De Goudse kiest heel bewust voor samenwerking met onafhankelijke adviseurs. Vooral ondernemers hebben behoefte aan een persoonlijk advies. En dan niet primair over welke verzekering ze moeten afsluiten maar over de risico’s die ze lopen en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Professioneel risicomanagement, dus. Wij doen er veel aan om de adviseur hierbij te ondersteunen. Zo hebben wij Boris, onze risico-inventarisatietool voor Erkend MKB-adviseurs, helemaal vernieuwd. Bovenal zijn we trots op dat in het Adfiz-onderzoek de adviseurs ons familiebedrijf voor de derde keer op rij hebben verkozen tot beste verzekeraar voor zakelijke schadeverzekeringen.

Groeiambities

Wij willen in 2019 verdere groei realiseren van de premie-inkomsten in alle kernsegmenten. Zoals u al op dit Adviseursportaal heeft kunnen lezen, hebben we in december 2018 overeenstemming bereikt over een samenwerkingsverband met Anker Insurance uit Groningen. Verder zijn we sinds kort 100% eigenaar van VLC & Partners (voorheen Van Lanschot Chabot Mandema & Partners).

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze resultaten? Lees dan ons persbericht. Of bekijk ons Jaarverslag digitaal.