Digitaal paspoort blijft nog even nodig

Algemeen
17-08-2020

Digitale paspoorten gaan verdwijnen, uiterlijk op 1 september 2021. In plaats daarvan komt er zogeheten eHerkenning. Dat heeft leverancier Solera bekend-gemaakt. Bovendien heeft u recentelijk een bericht ontvangen waarin stond dat u voor 1 oktober 2020 om veiligheidsredenen uw huidige digitale paspoort dient te vervangen voor een nieuw exemplaar. Veel adviseurs overwegen daarom nu meteen de stap te maken naar eHerkenning. U stelt ons daar veel vragen over. Graag informeren wij u over de stand van zaken bij De Goudse.

Digitaal paspoort blijft nog even nodig
Wij werken hard aan de introductie van eHerkenning. Wij verwachten hier in het eerste kwartaal van 2021 klaar voor te zijn. Het zal dus nog enige tijd duren voordat wij gaan werken zonder digitaal paspoort; u heeft dit dus voorlopig nog nodig (tenzij u inlogt met uw e-mailadres en wachtwoord; dit blijft voorlopig mogelijk). Uiteraard blijven wij de toegang met uw digitale paspoort garanderen tot de definitieve einddatum voor digitale paspoorten: 1 september 2021.

Wat betekent dit voor u?
Wij begrijpen dat voor u makkelijker is nu al eHerkenning aan te schaffen. Wij raden u dan aan om te kiezen voor een zogeheten Digidentity bundel; dit is een combinatie van een digitaal paspoort en eHerkenning. Zo heeft u altijd toegang tot de systemen van de verzekeraars waarmee u samenwerkt.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.