De Goudse ondersteunt Grow Impact als founding partner

Algemeen
17-05-2018

De Goudse Verzekeringen is sinds mei van dit jaar founding partner van Grow Impact. Dit groeiprogramma is een initiatief van Social Enterprise NL en GrowthClass. Hierbij worden sociaal ondernemers begeleid om groei te realiseren en tegelijkertijd de sociale impact van hun bedrijf te vergroten.

Veel groeipotentie bij sociaal ondernemers
Van alle nieuwe ondernemingen bestaat na vijf jaar nog maar zo’n 60%. Bij sociale ondernemingen is dit echter 80%. Een probleem is wel dat vier op de vijf van deze bedrijven geen winst maken. Dat belemmert groei, wat nodig is om hun belangrijkste doel te behalen: het maken van impact. Grow Impact helpt sociale ondernemers om dit doel wél te realiseren. 

Opleidingsprogramma
Elk jaar starten er twee opleidingsprogramma’s van zo’n vijftien sociaal ondernemers waarin deelnemers leren hun propositie te verscherpen en een actiegerichte groeistrategie op te zetten. 

Bijdragen aan ondernemersdromen
Als ondernemersverzekeraar juicht De Goudse dit initiatief toe. Bestuurslid Katinka Huijberts: ‘Bij De Goudse vinden we het enorm belangrijk om ondernemers te helpen met hun bedrijfscontinuïteit. Daarom vinden we het programma van Grow Impact zo goed. Het is mooi dat we kunnen bijdragen aan het waarmaken van ondernemersdromen. Als familiebedrijf zit het ondernemerschap ons in hart en nieren, en we begrijpen dat het fijn is om soms een steuntje in de rug te krijgen.’

Voor een interview met de initiatiefnemers: https://youtu.be/VuBaUumsJ20. Zie ook: growimpact.nl