De Goudse neemt Leidsche over van Reinsurance Group of America

AlgemeenLeven
07-07-2020

Wij zijn erg blij u mooi nieuws te kunnen melden! De Goudse neemt Leidsche Verzekering Maatschappij N.V. over van Reinsurance Group of America (NYSE: RGA) (RGA). De overname van deze verzekeraar, waarvan de technische voorzieningen eind 2019 een omvang hadden van ongeveer € 0,5 miljard, sluit goed aan op onze Nieuw Leven Strategie.

Strategie De Goudse
Al vele jaren vormen levensverzekeringen een van de belangrijkste pijlers van De Goudse. In 2018 hebben wij onze Nieuw Leven Strategie geïntroduceerd, met focus op zowel de ontwikkeling van nieuwe producten als het aankopen van levenportefeuilles en -bedrijven die passen bij onze strategie. Aan het eind van 2019 hebben wij een portefeuille overgenomen van BNP Cardif en met de overname van Leidsche zetten wij een belangrijke nieuwe stap.

Krachtenbundeling
De verwerving van Leidsche helpt ons om onze ambities te realiseren, vanwege hun positie op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen en unit linked lijfrenteproducten. Bovendien zien we dat de bedrijfsculturen nauw aansluiten. We zijn dan ook verheugd de krachten van beide bedrijven te kunnen bundelen.

Tot slot
De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en de Bermuda Monetary Authority en afronding van het adviestraject met onze ondernemingsraad.

Meer informatie vindt u in het persbericht dat vandaag is verspreid.