Aanpassingen zakelijke schadeverzekeringen voor de bouw

AlgemeenBouw
24-03-2021

Veranderingen in de markt, inzicht in de branche en een aantal grote schades hebben geleid tot een herdefinitie van ons risico- en acceptatiebeleid voor de branche bouw.

Dit heeft geleid tot een aantal wijzigingen:

  • Aangepast elektrabeleid
  • Nieuw: Branchevoorwaarden Bouw
  • Nieuwe dekkingen en wijziging acceptatiebeleid

Wij informeerden u al eerder over het aangepaste elektrabeleid voor horecarelaties en de introductie van branchevoorwaarden. Hieronder informeren wij u over de wijzigingen die vanaf 15 april a.s. gelden voor de bouw. 

Aangepast elektrabeleid 
Net als bij horecabedrijven ontstaan er ook bij bouwbedrijven steeds meer branden door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Bij schade blijkt regelmatig dat er geen keuring of onderhoud van de elektrische installatie heeft plaatsgevonden. Daarom geldt het aangepaste elektrabeleid vanaf 15 april ook voor bouwrelaties. 

Elektrabeleid voor bouwrelaties in het kort
Alleen voor nieuwe en bestaande relaties met een werkplaats en een Bedrijfsgebouwenverzekering (ongeacht de hoogte van het verzekerd bedrag) en/of een Inventaris/Goederenverzekering met verzekerd bedrag vanaf € 100.000,- geldt het volgende:

  • Zij moeten hun elektrische installatie minimaal één keer in de vijf jaar laten keuren volgens de richtlijnen van NTA 8220 door een SCIOS Scope 10-bevoegd inspecteur.
  • Een geldige NEN 3140-keuring is tot herkeuring ook acceptabel.
  • Dit is nieuw voor bestaande relaties met een Inventaris/Goederenverzekering met een verzekerd bedrag tussen € 100.000,- en € 150.000,-.
  • Belangrijk: de keuringsdocumenten van uw bestaande relaties moet u uploaden in de Adviseursmodule voor 1 oktober 2022.

Hier leest u er meer over.

Wijzigingen in verzekeringen bouw
Vanaf 15 april 2021 is ook een aantal verzekeringen van CompleetVerzekerd Bouw gewijzigd. 

In de bouw vinden activiteiten plaats met een groot brandrisico, zoals lassen, slijpen, machinale houtbewerking, het opladen van accu’s en het bewaren van gebruikte poetsdoeken. Voor deze activiteiten zijn nieuwe preventie-eisen geformuleerd of zijn de bestaande eisen verduidelijkt. Daarnaast is een aantal verzekeringen verbeterd en uitgebreid met dekkingen specifiek voor de bouw. Zo kan uw relatie bij de CAR- & Montageverzekering lopende werken en een langere bouw- en montagetermijn verzekeren. Ook is het mogelijk om bij de Bestelautoverzekering werkmaterieel te verzekeren dat vast is gemonteerd op een bestelauto en bieden we op onze brandverzekeringen standaard dekking voor wateraccumulatie. Hier vindt u overzicht van de wijzigingen per verzekering. 

Een aantal preventiemaatregelen is nieuw voor uw relatie en we begrijpen dat uw relatie tijd nodig heeft om bijvoorbeeld een schuimblusser of poetsdoekcontainer aan te schaffen. Daarom geven we uw relatie tot 1 juni 2021 de tijd om dit regelen. Graag wijzen wij u erop dat uw relatie deze preventiemiddelen met korting kan aanschaffen via de Preventiezaak van De Goudse.

Branchevoorwaarden Bouw voor nieuwe én bestaande relaties 
Graag willen we u en uw relaties een duidelijk overzicht geven van de voordelen en dekkingen voor een bepaalde branche én laten zien welke preventie-eisen er gelden voor die branche. Daarom hebben we in december 2020 onze branchevoorwaarden geïntroduceerd, in eerste instantie alleen voor de horeca.  En nu, op 15 april 2021, gelden voor zowel uw nieuwe als bestaande bouwrelaties de Branchevoorwaarden Bouw.

Daarnaast wordt de naam van de ‘Aanvullende voorwaarden’ gewijzigd in ‘Productvoorwaarden’. In de productvoorwaarden worden geen branchespecifieke voorwaarden opgenomen, alleen voorwaarden die gelden voor alle branches. De productvoorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn Bedrijf en de Branchevoorwaarden Bouw. U vindt de branchevoorwaarden en de productvoorwaarden vanaf 15 april 2021 op goudse.nl.

Hier leest u er meer over. 

Hoe informeren wij uw relaties? 
Uw relaties hebben half maart een brief van ons ontvangen met informatie over de wijzigingen die voor hen gelden vanaf 15 april 2021. U heeft een kopie van deze brief ontvangen. 

Tot slot 
Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.