1. Verschillen en overeenkomsten tussen inkomenszekerheid werknemer en zelfstandige

Als het gaat om sociale zekerheid zijn er grote verschillen tussen een werknemer en een zelfstandige ondernemer. Maar er zijn ook parallellen. Inkomensbescherming is voor beiden essentieel. In dit college gaan Matthijs van Hilten en Myrthe van den Heuvel hierop in. U hoort argumenten waarom een AOV zijn geld waard is en waarom werknemers bij ziekte niet per se beter af hoeven te zijn dan een ondernemer. Ook gaan zij kort in op de geschiedenis van de sociale zekerheid en krijgt u inzicht in toekomstscenario’s. Dit alles zorgt ervoor dat u nog steviger in uw schoenen staat tijdens de advisering van uw ondernemende relatie.

Volg dit topcollege en verdien 1 PE-punt voor het Verzuimregister.

Uw docent: Matthijs van Hilten

Uw docent: Matthijs van Hilten

Matthijs van Hilten is arbeidskundige. Na zijn studie bestuurskunde aan de universiteit van Leiden en Rotterdam heeft hij gewerkt als schadebehandelaar AOV. Als gastdocent op verschillende opleidingsinstituten heeft hij vele colleges gegeven op het gebied van de sociale zekerheid.


Uitgeknipt-Matthijs-van-Hilten

Uw docent: Myrthe van den Heuvel

Uw docent: Myrthe van den Heuvel

Myrthe van den Heuvel is werkzaam als advocaat en gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zij schrijft niet alleen columns maar doceert ook regelmatig over diverse arbeidsrechtelijke onderwerpen, waaronder arbeidsongeschiktheid en de daaraan gelieerde sociale zekerheid.

Uitgeknipt-Myrthe-vd-heuvel