In één middag weer helemaal bijgespijkerd in uw vak

Op dinsdag 18 september ontving De Goudse ruim 300 gasten tijdens de Nationale Kennisdag voor MKB-adviseurs in het Spant in Bussum.

Interactieve talkshow over essentie verzekeringsvak

Tijdens de plenaire opening sprak dagvoorzitter Wilfred Genee tijdens een interactieve talkshow met Enno Wiertsema (directeur Adfiz), Floris Venneman (ondernemer en spreker, lid van BNR-ondernemerspanel), Jan Boerboom (hoofd Toezicht Verzekeren en Pensioenen van de AFM) en Geert Bouwmeester over de essentie van het verzekeringsvak. Een verslag hiervan is gepubliceerd op am:web.

Vakinhoudelijke colleges

Ook namen de adviseurs deel aan vakinhoudelijke colleges met een actuele inhoud. In totaal waren er negen, toegespitst op Schade, AOV, Inkomen en Risicomanagement. Zo gaf Janthony Wielink een ‘Update sociale zekerheid voor de inkomensadviseur’, ging Olaf van Haperen in op ‘Cybercrime en de AGV’ en gaf Marcel Buchner een college over ‘Praktische preventie in de bouw’. De adviseurs konden aan drie colleges deelnemen. Zo werden zij in één middag weer helemaal bijgespijkerd in hun vak en gingen zij naar huis met drie PE-punten.

Volgend jaar

Uit de reacties blijkt dat het een geslaagde middag was. We gaan er hard aan werken om ook volgend jaar een actueel en inhoudelijk programma neer te zetten en hopen dan weer zo’n mooi aantal adviseurs te mogen verwelkomen.